Техническият директор на БФС Георги Иванов даде интервю пред Блиц

...
Техническият директор на БФС Георги Иванов даде интервю пред Блиц
Коментари Харесай

Гонзо с извънредни разкрития след тежката загуба на България

Техническият шеф на БФС Георги Иванов даде изявление пред Блиц след загубата на националния тим с 2:5 от Грузия в Разград в мач от Лигата на нациите. Гонзо отговори на доста значими въпроси, свързани с отбора.

-Г-н Иванов, не мога да не ви попитам вие ли ще водите националния тим в идните два мача - гостуванията на Гибралтар и Грузия?

-Да. Аз ще поеме тима... Временно... Всичко се случи, както се споделя, "на пожар ". И няма кой различен да застане отпред на националните за въпросните срещи, които чукат на вратата и са напълно скоро - в четвъртък и в неделя.

-Някой остава ли от щаба на Ясен Петров?

-Да, треньорът на вратарите Витомир Вутов.

-Има ли възможност при две победи да останете отпред на отбора за непрекъснато?

-Не. Категорично - не. Аз имам други функционалности. Просто краткотрайно "запълвам дупката ", тъй като няма време за реакция и за назначение на непрекъснат селекционер преди визитата ни в Гибралтар.

-Кои са любимците за непрекъснат селекционер на България?

-Не са обсъждани разновидности. Как да са обсъждани. Би било аморално да се търси нов треньор преди тимът да е изгубил и да се е разделил с сегашния си селекционер.

-Вие имате ли собствен любимец?

-Вижте, изборът на новия треньор ще бъде изработен от Изпълкома. Това евентуално ще се случи тази седмица.

-Мнението ви за Ясен Петров - за неговата работа и за оставката му?

-Ясен съумя да сътвори колектив и да реализира по никакъв начин нелоши резултати. Но за голямо страдание се стигна до снощния позор. Защото това в действителност е позор и ние няма по какъв начин да си заровим главите в пясъка и да не забележим действителността. Искам обаче изрично да подчертая, че Ясен не е основният провинен за неуспеха. При подобен резултат обаче и при серия без победа се стига до разлъка с треньора.

-А кой е основният провинен?

- Не е един човек. Това са тези, които бяха на терена - футболистите. На Ясен Петров му прави чест, че постъпи мъжки и подаде незабавно оставка. Така вършат смелите хора. Някои се свиват, чакат да ги изгонят. Проявяват недоумение. Проявяват нарцисизъм. Ясен сподели, че е човек с темперамент.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР