Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов ще

...
Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов ще
Коментари Харесай

Техническият директор на БФС Георги Иванов ще води националния отбор в следващите два мача в Лигата на Нациите

Техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов ще води националния тим при гостуванията на Гибралтар и на Грузия в идващите два мача от трета група на шампионата Лига на Нациите, заяви източник от централата за Българска телеграфна агенция.

Иванов поема задачата, защото отборът е в квалификационна акция и президентът Борислав Михайлов няма време да реагира.

Снощи в Разград българската селекция отстъпи с 2:5 пред Грузия, а в четвъртък стигна единствено до 1:1 с тима на Република Северна Македония.

От една страна самият Иванов има лиценз УЕФА Про и може да бъде записан като ментор за интернационалните мачове. Друг плюс е, че някогашният централен нападател на Левски е непрекъснато с тима и е наясно с ситуацията, а също по този начин е осведомен с функционалното положение на всеки един от играчите.

Очаква се тази седмица (по всяка възможност във вторник, 7-и юни), тъкмо преди отпътуването на делегацията ни за Гибралтар, да се организира и съвещание на изпълкома на БФС, на което ще бъде разискван въпросът за нов треньор на тима.

Сега за „лъвовете“ идните гостувания са против Гибралтар (9 юни) и против Грузия (12 юни), където България би трябвало да се пребори за точки, в случай че желае да остане в борбата за първото място.

Постоянен селекционер пък ще се търси чак за мачовете през септември, когато акцията в Лигата на Нациите приключва с домакинство на Гибралтар и посещение на Република Северна Македония.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР