Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо не

...
Техническият директор на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо не
Коментари Харесай

Десподов: Бих дал слаба оценка на представянето ни

Техническият шеф на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов-Гонзо не приказва пред публицистите на Летище София след завръщането от Грузия, като се оправда, че му е паднал гласа. Иванов просто направи жест пред представителите на медиите, че не може да застане пред камерите.

България приключва първите четири мача от група С4 в третото издание на Лигата на Нациите с три равенства и едно проваляне, а до края на тази акция остават домакинство на Гибралтар и посещение на Република Северна Македония. И двата мача ще се играят в края на месец септември тази година.

Отзивчив беше един от водачите в тима Кирил Десподов. Той съобщи, че не желае да прави генерална оценка, само че персонално неговото мнение е, че отборът се е показал едва. Самият Десподов не игра в последната среща нощес (0:0 против Грузия) поради насъбрани жълти картони.

„По принцип няма да върша генерална оценка, тъй като не е моя работа. Но ще кажа, че бих дал слаба оценка. Най-вече би трябвало да се усъвършенства това, че когато играеш за България, би трябвало да се биеш до последно“.

Попитан по какъв начин би коментирал представянето на тима в четирите мача, Футболист номер 1 на България за 2021-а година съобщи: „Бих дал слаба оценка, само че не съм аз този, който би трябвало да го направи. Аз съм просто състезател. Хората в управление биха дали оценка, ние имаме задания на терена и би трябвало да ги изпълняваме“.

След това репортерите го попитаха в случай че в действителност е имало език на омразата към тима от почитатели и публицисти, то декларацията на уеб страницата на БФС след мача с Грузия, в която играчите бяха упрекнати, не е ли била също в тази посока.

„Няма да приказвам за декларацията. По в миналото е добре да си замълчиш. Научил съм си урока. Хората имат право да хейтят, само че като цяло ние сме си прекомерно огромни злобари като нация. Ще се опитам да си умря 4-5 дни – да се отърся най-много душевен. Беше дълъг лагер, неприятни резултати, и най-после за край злополука. Искам да си умря в действителност, доста се насъбра“.

„Дали ми се отразяват промените на треньори в националния тим? Не, не ми се отразяват. Нямам проблеми с това. Само желая да кажа, че е извънредно подмолно и несериозно да се написа, че 5-6 от по-опитните футболисти сме предали тима, сме играли симулативно. Не знам от кое място излезе това? Давайте идващ въпрос, в случай че има…, съобщи крилото на националния тим и на Лудогорец.

Тъй като Десподов е седял до Неделев в рейса по време на случая в петък против събота вечерта, той беше помолен да опише детайлности.

„Не е правилно аз да приказвам сега, въпреки всичко момчето има семейство. Да, седях до него. Аз видях, че ни удря рейса, а той не видя и пострада. Контактен е, нощес си говорихме с него. Каза, че му се прибира, само че ние му обяснихме, че ще се наложи да постои още малко. Никой не беше спал след тази преживелица, чакахме до сутринта, с цел да разберем какво се случва. Добре е към този момент и се надявам, че бързо ще се оправи и ще бъде на терена“.
Източник: front.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР