Техническите затруднения в онлайн обучението в Софийския университет бяха преодолени

...
Техническите затруднения в онлайн обучението в Софийския университет бяха преодолени
Коментари Харесай

Ректорът на СУ: Не всичко може да се направи онлайн

Техническите усложнения в онлайн образованието в Софийския университет бяха преодолени относително бързо, само че същинските проблеми произтичат от това, че не всичко може да се направи онлайн, най-много практическите извършения, изключително за контролираните специалности като медицина.

Във всички специалности, в това число филантропични и публични науки, персоналният контакт липсва. Дори преподавателят да поддържа връзка отдалечено със студентите и да се виждат, усешането не е същото. Това съобщи пред Радио София ректорът на Софийския университет "Св. Климент Охридски " проф. Анастас Герджиков. Той изрази вяра, че при започване на втория учебен срок случаите на нови инфектирани с ковид в страната ще бъдат задоволително малко, с цел да бъде позволено най-малко отчасти присъствено образование.

Софийският университет поддържа доста контакти с разнообразни университети по света и членува в разнообразни интернационалните организации, които разискват непрекъснато развиването на онлайн образованието. Организацията на работа и проблемите, които срещат висшите образователни заведения, са сходни. Основният извод е, че отдалеченото образование дава някои преимущества, само че дружно с това лишава изгодите на присъственото образование.

Проф. Герджиков е оптимист по отношение на превъзмогването на пандемията в обозрими периоди и счита, че хората към този момент се убеждават, че няма нищо рисково във имунизацията и стартират да претеглят рисковете от имунизирането от една страна и непосредствената заплаха, че сме изцяло блокирани, а дребният и междинният бизнес умира.

Радио София потърси мненията и на студентите за успеваемостта на онлайн образованието. Своите наблюдения описаха Антонио Стоичков, ръководител на Студентския съвет към Софийския университет, Мариела Петкова, финален курс по специалността "Журналистика " във ФЖМК, студент по право, поискал да резервира анонимност, Сирма Станева от компетентност "Японистика " и Катерина Василева - първи курс "Политология ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР