Техническите проблеми с доставките на газ за Европа по Северен

...
Техническите проблеми с доставките на газ за Европа по Северен
Коментари Харесай

Главният газопровод към ЕС ще бъде затворен до отмяната на санкциите: Кремъл

Техническите проблеми с доставките на газ за Европа по " Северен поток 1 " ще продължат, до момента в който Западът не анулира глобите, които наложи на Русия поради продължаващия спор в Украйна, съобщи представителят на Кремъл Дмитрий Песков. По думите му тези ограничавания затрудняват поддръжката на тръбопровода.

На 31 август " Газпром " изцяло приключи доставките на газ по газопровода. Въпреки че в началото се очакваше " Северен поток 1 " да възобнови преноса на газ в петък, " Газпром " разгласи, че той ще остане затворен за неопределен срок заради механически проблеми.

  " Проблеми при доставките на [газ] породиха заради наказания, които бяха наложени на страната ни и редица компании от западните страни, в това число Германия и Обединеното кралство. Няма други аргументи зад въпросите, свързани с доставките ", означи Песков.

Говорителят на Кремъл твърди също, че виновността не е на Газпром, че " европейците безусловно неуместно вземат решение да откажат да обслужват оборудването си ", което те са договорно задължени да създадат.

Песков акцентира, че всички интервенции на Северен поток 1 зависят от " едно съоръжение, което се нуждае от сериозна поддръжка ".

 В неделя мненията му бяха отразени от Александър Новак, съветски вицепремиер, който упрекна Европейския съюз за проблемите, които предотвратиха възобновяването на доставките на газ по тръбопровода.

" Целият проблем се крие точно от страна на [ЕС], тъй като всички условия на контракта за ремонт са изцяло нарушени, дружно с изискванията за доставка на оборудването ", сподели той.

В петък Газпром анулира рестартирането на Северен поток 1, базирайки се на приключване на петрол в турбината, което е намерено по време на взаимна инспекция с производителя Siemens Energy в компресорната станция Portovaya покрай Санкт Петербург. В същото време неизправността би могла да бъде отстранена единствено в Канада, която е наложила наказания против Москва.

 Въпреки проблемите с поддръжката, Европа упрекна Русия, че употребява енергийни доставки като оръжие, а ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен дефинира Москва като " обезсърчителен сътрудник " във връзка с доставките на газ.

 

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР