Технически секретар в нотариална кантора в Пловдив, обвинена в присвояване

...
Технически секретар в нотариална кантора в Пловдив, обвинена в присвояване
Коментари Харесай

Секретарка на нотариус присвоява над 39 бона

Технически секретар в нотариална адвокатска фирма в Пловдив, упрекната в заграбване в изключително огромни размери, застава пред Районен съд през днешния ден.

Срещу подсъдимата  Е.Г.Г. е повдигнато обвиняване за това, че през интервала 03.08.2016г. – 29.06.2017г. в това число, при изискванията на продължавано закононарушение, незаконно е присвоила 39 022.93 лв., благосъстоятелност на разнообразни физически и юридически лица, клиенти на адвокатска фирма на нотариус в града.

Обсебването е в огромни размери – закононарушение по чл.206, ал.3, пр.1 вр. ал.1 вр. чл.26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Подсъдимата пловдивчанка била трудово ангажирана във въпросната адвокатска фирма. Изпълнявала механически функционалности, като служебните й отговорности включвали деловодното обслужване, както и напредването на документите от изповяданите покупко-продажби в Агенция по вписванията и внасяне на дължимите към тях такси и налози, архивиране на към този момент завършилите нотариални каузи и други

Входирането на покупко-продажбите в Агенцията по вписванията и възнаграждение на таксите –  изискуем локален налог и държавна такса за регистриране на нотариалния акт й били предоставени, като секретарката решила да се възползва от длъжността си и обвързваното с нея боравене с непознати парични средства.

Така подсъдимата решила да не внася цялостния размер на сумата за еднократния локален налог и изготвяла вносната записка със сума по-малка от дължимата.

При установяване на сумата, която желала да присвои, подсъдимата съобразявала по метод да не прави усещане или след това вносната записка да може елементарно да бъде преправена, тъй че в нея да е отразено цялостното възнаграждение на дължимия налог.

По този метод подсъдимата е направила заграбване на разнообразни суми от  общо 122 бр.  транзакции, като присвоените от нея пари са в общ размер на 39 022,93 лева

 

Делото е планувано за Разпоредително съвещание, а арбитър е Панайот Велчев.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР