Технически се надявам, че няма да имаме проблеми за европредседателството,

...
Технически се надявам, че няма да имаме проблеми за европредседателството,
Коментари Харесай

Светослав Малинов: Не може в този вид летището ни да посреща председателството


Технически се надявам, че няма да имаме проблеми за европредседателството, тормозя се, че политически не сме подготвени. Това сподели в "Още от деня " по Българска национална телевизия Светослав Малинов, евродепутат от ДСБ и ЕНП, който разяснява още, че достъпът ни до визовия режим на Шенген не ни прави членове, а по-качествени охранители. Малинов разяснява още, че би трябвало да възстановим доверието в правосъдната система.

„ Едно сполучливо европредседателство не е просто липса на гафове, а характерни достижения, пояснения на проблеми, които единствено ние може да разбираем, положително завещание за неща, които биха били добре за нас и за района “, сподели Светослав Малинов.

Евродепутатът даде образец с българското летище като съобщи, че не може в този тип то да посреща българското председателство.

„ Всеки, който е минал през последните седмици и е имал опция да види най-малко още едно друго европейско летище, си дава сметка, че в това положение, първото усещането ще бъде извънредно. Атмосфера, визия, хигиена. Сайтът също би трябвало да бъде на допустимо най-хубаво равнище “, разяснява евродепутатът.

Относно целите на България евродепутатът сподели, че чака още тези, които биха дали някакъв резултат.

„ Европредседателството е опция доста хора да дойдат до България и да ни видят. Това дава опция на повече европейци да погледнат през очите на България, нашите очаквания и страхове. Ако това бъде направено, може да създадем нещо и за района. Малките страни се отнасят доста по-сериозно към европредседателството, а ние имаме два казуса, че ще ни е за първи път и че ще бъде в сянката на Брекзит “, добави Малинов.

Малинов разяснява още, че го тормози неналичието на упоритости и погрешно сложени цели. "Трябва да мислим малко по-амбициозно за района. Не е хубаво да слагаме въпроси, които засягат единствено нас. Трябва да възродим тематиката за енергийния съюз. ", бяха думите му.

По тематиката за Шенген той сподели, че влизането ни до осведомителната система и отбрана на границите ни прави пълноправни охранители към шенгенската зона, от която още не сме част и ще бъдем, когато възстановим доверието в правосъдната система. Нещо, което сега не наподобява доста близо.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР