Технически проблеми ще отложат за 2020 г. приключването на разположената

...
Технически проблеми ще отложат за 2020 г. приключването на разположената
Коментари Харесай

Разполагането на противоракетния щит на САЩ в Полша се отлага за 2020 г.

Технически проблеми ще отсрочат за 2020 година приключването на разположената в Полша част от американската система за противоракетна защита, съобщи " Ройтерс ", цитирайки министерството на защитата.

Обектът от противоракетната защита, ситуиран покрай брега на Балтийско море, е част от защитата на НАТО, която ще се простира от Гренландия до Азорските острови. Според полското министерство на защитата управляващите в Съединени американски щати са декларирали, че срещат механически усложнения по виновност на компанията реализатор.

Ръководителят на американската Агенция за противоракетна защита генерал-лейтенант Самюъл Грийвз призна за отлагането на чуване пред Сената нощес, само че уточни, че организацията продължава да се стреми към разполагането на противоракетния щит.

Представители на НАТО декларират, че цялата система цели отбрана от набези от страни като Иран и организации като " Ал Каида ", само че схемата разгневи Русия, недоволна от демонстрацията на мощ в Източна Европа, отбелязва " Ройтерс ".

Бившият полски министър на защитата Томаш Шемоняк от опозиционната партия Гражданска платформа уточни, че отлагането се дължи на неналичието на доверие в ръководещата в Полша партия " Право и правдивост ", обвързвано с признатия наскоро закон за Холокоста. " Техническите аргументи са единствено предлог за отсрочване до 2020 година Уверен съм, че обстановката се дължи на утежняване на връзките сред съдружниците ", съобщи той./БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР