Технически проблем в онлайн платформата за събиране на данни от

...
Технически проблем в онлайн платформата за събиране на данни от
Коментари Харесай

Блокира онлайн платформата за украинските бежанци

Технически проблем в онлайн платформата за събиране на данни от бежанците е попречил на доста украински жители у нас да попълнят анкетните данни в първия ден от старта на системата

От Агенцията по бежанците обясниха, че системата се е претрупала, защото доста хора са се пробвали да влязат едновременно. Само с регистрация хората с краткотрайна протекция ще могат да бъдат преместени в държавни бази или други хотели след края на месеца. Крайният период за попълване на анкетните карти за бежанци е 25 май, осведоми.

Оля е измежду първите украинки, които съумяха да попълнят анкетата. Иска да остане в България, тъй като обстановката в Украйна е към момента сериозна.

Дойдохме от Украйна, имам две деца и аз желая да се възползвам от тази стратегия, да проработи и нас да ни реалокират от тук на друго място. Ние нямаме нито пари, нито нищо. Да отидем на квартира, това е невероятно, нямаме никакви средства, споделя Оля.

Сънародничката ѝ Лина не съумя да сътвори собствен профил в държавния портал. Причината е, че механически проблем с платформата е попречил на доста бежанци от Украйна да попълнят анкетните данни.

Още не съм попълнила анкетата, не съумях. Чакам да проработи добре електронната система, тъй като през днешния ден имаше доста проблеми да се влезе и да се попълнят данните ни. Но наложително желаеме да се записваме, тъй като съм тук със сина си, огромната си щерка и внучето. Искаме да се възползваме от тази опция, споделя Лина.

Така че доста малко хора, по информация, която идва от екипите на терен, са съумели в действителност да влязат в анкетата, да си основат с потребителско име и ключова дума профил, да попълнят и надлежно изпратят анкетата, споделя Мариана Тошева, ръководител на Държавна организация за бежанците.

Въпреки техническите проблеми, повече от 50 украинци съумяха да попълнят своите анкетни карти. Най-често бежанците питат анкетьорите къде ще бъдат настанени от началото на идващия месец, само че досега не получават съответни отговори.

След като бъде обработена тази информация, тогава те ще бъдат разпределени по другите места, само че за момента ние нямаме изясненост, сподели Петя Христова, Бюро по труда - Варна.

Сформирани са екипи от регионалните администрации на Варна, Шумен и Добрич, които вървят на място в хотелите, с цел да оказват помощ на жителите на Украйна по какъв начин да попълнят анкетата. Започнало е и записване на хотелиери, които ще се възползват от програмата на държавното управление за настаняване на бежанци против 15 лв. дневно.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР