Технически проблем със сърварите затруднява работата на Националния институт по

...
Технически проблем със сърварите затруднява работата на Националния институт по
Коментари Харесай

Синоптиците на БАН не са в ефективна стачка - имат технически проблем

Технически проблем със сърварите затруднява работата на Националния институт по метерология и хидрология. В ефира на Българска национална телевизия Красимир Стоев, дежурен синоптик в Национален институт по метеорология и хидрология п изясни за техническата нередовност.

" Имаме механически проблем от през вчерашния ден от 12:15 ч. след токов удар. Сървърите на института не можаха да проработят . Ние не сме спирали, продължаваме да работим, в митинг сме, само че не сме в ефикасна стачка. Данни има и те се изпращат по най-различен метод към всички малките екрани, които употребяват прогнозата за времето ", осведоми Стоев и добави, че текстове от вечерта в 20:00 ч. към този момент са на уеб страницата, само че към момента не може да се реши техническият проблем с картите.

 Метеоролозите на Българска академия на науките стачкуват
Метеоролозите на Българска академия на науките стачкуват

Заради ниска бюджетна дотация за 2018 година

Припомняме, с иноптиците от Националния институт по метеорология и хидрология стачкуват против несправедливото систематизиране на бюджетната дотация за 2018 година от страна на Общото заседание на Българска академия на науките.

Синоптиците осведомят, че от в допълнение п редоставените 15 млн. лева 80% са за изявления и цитирания и единствено 5% за действия , директно обслужващи страната и обществото. " Т ова систематизиране заплашва действието на Националната хидрометеорологична работа ", написа на уеб страницата на Национален институт по метеорология и хидрология.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР