Технически проблем е причина за днешната експлозия в газов терминал

...
Технически проблем е причина за днешната експлозия в газов терминал
Коментари Харесай

Технически проблем е причината за експлозията в газовия терминал в Австрия

Технически проблем е причина за днешната детонация в газов терминал в Австрия, предадоха международните организации, като се позоваха на локалната полиция. Тя заяви в Туитър, че обстановката в терминала в Баумгартен към този момент е под надзор. При детонацията и последвалия пожар почина един човек, а 18 бяха ранени, оповестява Българска национална телевизия.

Пострадалите бяха откарани с пет хеликоптера до прилежащи лечебни заведения. В избавителната интервенция са взели участие 200 души.

На терминала работят непрекъснато към 50 индивида, както и външни чиновници по контракт. Сега обектът е евакуиран.

Възможни са нарушавания на доставките на природен газ оттова за Хърватия и за Италия, посочи Армин Тайхерт, представител на терминала.

Съоръжението в Баумгартен е главният център за систематизиране в Австрия на газовите доставки от Русия и от Норвегия. Годишният потенциал на терминала е 40 милиарда кубични метра. Открит през 1959 година, той е един от главните газови хъбове в Централна Европа. Петдесет и един % от терминала са следени от австрийската енергийна компания О Ем Ви.

Руският газов колос Газпром, един от главните снабдители на газ за терминала, сподели, че работи за преразпределяне на газовите потоци след случая, и увери, че прави всичко допустимо доставките до клиентите да не бъдат прекъсвани.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР