Техническа неизправност или здравословен проблем на шофьора на буса-ковчег са

...
Техническа неизправност или здравословен проблем на шофьора на буса-ковчег са
Коментари Харесай

Техническа неизправност или здравословен проблем на шофьора на буса-ковчег са довели до зверската катастрофа край Микре

Техническа нередовност или здравословен проблем на водача на буса-ковчег са хипотетичните аргументи за зверската злополука на основния път София-Варна край ловешкото село Микре в петък.

Произшествието породи към 12,10 часа сред товарен автомобил пътуващ в посока Варна и микробус „ Мерцедес “ с група пасажери, движещ се в посока София.

Шофьорът на буса ненадейно навлязъл в насрещната лента за придвижване, вследствие на което е последвал преден удар с товарния автомобил. При случая е умрял водачът на буса и още осем пасажери. Пострадали са и останалите пътуващи. Шофьорът на товарния автомобил също е получил пострадвания. В бусът са пътували група незрящи, които са били на екскурзия Дряново – Севлиево – София

Под управлението на Окръжна прокуратура – Ловеч не престават да се правят следствени дейности по случая. Правят се огледи от движимости лица, разпитват се очевидци за изясняване аргументите за случая.

„Разпоредени са голям брой експертизи. Чакат се резултатите на съдебно-медицинската експертиза след аутопсиите на починалите. Резултатът от този разбор на тялото на водача на микробуса ще е като насочна точка за следствието, тъй като ще стане ясно какво е било здравословното му състоя сега на инцидента“, разяснява пред „Труд“, окръжния прокурор на Ловеч Валентин Вълков.
Той изясни, че починалият лидер е бил с дълъг професионален опит и не е допустимо да не се е съобразил с усложнената пътна конюнктура, защото е имало понижена видимост, вози 25 индивида и че в този сектор има непрекъсната осова линия и изпреварването е неразрешено. Въпреки това навлиза в насрещната лента за придвижване и няма никакъв спирачен път.

„Докато камионът има спирачен път, защото лидерът се е опитал да избегне удара като е свил в страни, само че се е забил в мантинелата. Добре, че камионът е бил празен, тъй като е можело хората в микробуса да загинат до един“, акцентира прокурор Вълков.

В болничното заведение в Ловеч остават на лекуване общо 9 от потърпевшите пасажери в микробуса. Четирима са в хирургичното поделение, един в Реанимация, а един от оживелите пасажери в отделението „Уши, нос и гърло“ в ловешката амбулатория. Вторият водач на камиона Ивайло И. описа, че е с 20-годишен стаж и че товарното возило се е движело с към 70 км/час. Изненадващо против камиона се появил микробусът, който се носел с много висока скорост.

„След страшния конфликт, от буса се чуваха страховити писъци и стенания. Беше доста страшно“, показа сбито Ивайло И.

В събота той бе освободен от болничното заведение за домашно лекуване с охлузни рани по лицето и крайниците и мощна нерешителност. Колегата му, който е бил на кормилото пък е в плевенска болница.
Цветелина Р., която е била в микробуса споделя, че усетила по какъв начин водачът се пробва да набие спирачките, само че очевидно те не са се задействали. „Първа слязох от смачкания автобус. Бях в шок“, сподели Цветелина И.

Нейният сателит Росен Кирилов пък довери, че при случая изгубил схващане. „Когато се свестих, усетих че под мен има купчина тела. Бях на задната седалка и това очевидно ме е спасило“, разяснява Кирилов.
 ptp5  ptp4  ptp3  ptp2  ptp1  ptp
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР