Техеран включи Дойче Веле в своя най-нов списък със санкции.

...
Техеран включи Дойче Веле в своя най-нов списък със санкции.
Коментари Харесай

Иран обяви санкции срещу Дойче Веле


Техеран включи Дойче Веле в своя най-нов лист със наказания. В него влизат редица европейски политици, публицисти, организации и компании. Режимът в Иран заплашва публицисти от редакцията " Фарси " на Дъждовни води и техните фамилии.

В сряда, 26 октомври, Иран включи редакцията " Фарси " на Дойче Веле в списък със санкционирани институции и лица. Най-новите наказания засягат и две немски компании, както и двама редактори от немския вестник " Билд ".
Редакцията предлага
Иранското външно министерство разгласи глобите в свое изказване. То укорява посочените лица и компании в " поддръжка на тероризма ". Санкциите обгръщат забрани за влизане в Иран и замразяване на имущество. 

Иран постоянно назовава стачкуващите " терористи ".. Момичето умря на 16 септември - малко откакто беше. 

Дъждовни води: " Това е недопустимо "

Генералният шеф на Дойче Веле Петер Лимбург разгласи, че медията ще продължи да осведоми за събитията в Иран както до момента. " Фактът, че в този момент сме включени в сходен лист, няма да ни спре. Ние ще продължим да доставяме на нашите консуматори. "  

" От известно време насам режимът в Иран заплашва нашите сътрудници и колежки от редакцията " Фарси ", както и техните фамилии ", сподели още Лимбург. " Това е недопустимо. Този режим подкрепя тероризма извън и от вътрешната страна. Очаквам, че политиката в Германия и Европа ще ускори натиска си върху иранския режим. "

Решението на Иран е в отговор на глобите, наложени от Европейския съюз на 17 октомври, против " лица, направили тежки нарушавания на човешките права ".
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР