Техеран ще възстанови достъпа на Международната агенция за атомна енергия

...
Техеран ще възстанови достъпа на Международната агенция за атомна енергия
Коментари Харесай

Иран дава достъп до камерите за наблюдение на ядрените обекти

Техеран ще възвърне достъпа на Международната организация за атомна сила (МААЕ) до камерите за наблюдения на нуклеарните уреди в Иран. Това разгласи през днешния ден ръководителят на Иранската организация за атомна сила (AEOI) Мохамад Еслами след диалози с генералния шеф на МААЕ Рафаел Гроси, съобщи Българска телеграфна агенция.

Договорено беше механически екип (на МААЕ) да дойде в Иран, с цел да извърши нужната работа с камерите, сподели той.
Разбрахме се, че генералният шеф на МААЕ да посети Техеран в близко бъдеще и да организира договаряния с управляващите, добави Еслами.

Иран се съгласи да разреши на интернационалните инспектори да конфигурират нови карти памет в камерите за наблюдаване на сензитивните си нуклеарни обекти и да продължат да снимат там, предотвратявайки по този метод дипломатически спор, отбелязва Асошиейтед прес. Съобщението на Еслами обаче към момента оставя регулатора в същото състояние, пред което е изправен от февруари. Техеран държи всички записи от своите обекти, в миг когато договарянията за връщане на Съединени американски щати и Иран към нуклеарната договорка от 2015 година остават в застой във Виена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР