Техеран се готви да достави няколкостотин дрона на Москва и

...
Техеран се готви да достави няколкостотин дрона на Москва и
Коментари Харесай

Белият дом: Иран се готви да достави на Русия стотици дронове

Техеран се готви да достави няколкостотин дрона на Москва и да образова съветските военни за потреблението им. Това написа американският вестник The Washington Post, базирайки се на думите на съветника по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан, казани пред кореспонденти на брифинг.

Функционерът означи увереността на Белия дом, че прехвърлянето на дронове, в това число ударни версии на БЛА, ще бъде осъществено от иранците по интензивен метод.

Първите дронове би трябвало да дойдат в Русия този месец, дружно с началото на образованието на персоналния състав на въоръжените сили на РФ. Той посочи, че сходни БПЛА се употребяват от йеменските бунтовници хути за нанасяне на удари по Саудитска Арабия.

В същото време някои специалисти считат, че плануваната доставка на БПЛА може да даде забележителен подтик на напъните на Москва да търси и в допълнение да унищожава оръжейни системи, доставени от Запада на Киев, които забавиха настъплението на съветските войски в Украйна в последно време седмици.

" Има разнообразни признаци, че подкрепяните от Русия сили са на привършване на точно насочваните оръжия и безпилотни летателни апарати от Иран биха трансформирали това ", сподели Фредерик Каган, шеф на плана за сериозни закани в Американския институт за предприемачество (AEI), самостоятелен, неправителствен, закостенял мозъчен концерн, учреден през 1943 година с поддръжката на бизнес общността на Съединени американски щати.

" Трудно е да се реши какъв ще бъде резултатът, само че това явно ще даде на руснаците повече благоприятни условия да правят въздушни офанзиви, евентуално по-дълбоко в украинска територия, в сравнение с в този момент ", добави още той.

През последните години Иран реализира забележителен прогрес в тази област на авиационните технологии и се трансформира в главен производител на БПЛА.

Например, моделът Shahed-129 е доста сходен на американския БПЛА Predator. Някои военни специалисти считат, че Shahed-129 е клонинг на Predator, версия на американския разследващ аероплан, който се разруши в Иран преди няколко години, заключиха медиите.

Трябва да се добави, че съгласно иранската осведомителна организация Mehr, базирайки се на ръководителя на икономическата комисия на иранския парламент, Техеран чака идването на съветския президент Владимир Путин идната седмица. Ориентировъчно визитата на съветския водач ще се състои на 19 юли, по време на което той ще се срещне надлежно с президентите на Иран и Турция Сейид Ибрахим Раиси и Реджеп Тайип Ердоган.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР