Техеран разкритикува президента на САЩ Джо Байдън за това, че

...
Техеран разкритикува президента на САЩ Джо Байдън за това, че
Коментари Харесай

Иран показа мускули на САЩ

Техеран разкритикува президента на Съединени американски щати Джо Байдън за това, че изрази поддръжка за митингите в Иран, които започнаха във връзка със гибелта на млада жена, съобщи Ройтерс, като се базира на иранската новинарска организация ИСНА.

Коментирайки антиправителствените митинги в Иран, мотив за които стана гибелта на Махса Амини на 16 септември, Байдън съобщи през вчерашния ден, че е сюрпризиран от смелостта на хората, които излизат на улиците в Иран.

" Вчера Байдън се намеси в държавните работи на Иран, като изрази поддръжка за безредиците...През миналите дни американското държавно управление обезверено се пробва под разнообразни предлози да предизвика безредици в Иран ", сподели Насер Канани, представител на иранското външно министерство.

Протестите във връзка със гибелта на Амини са едно от най-сериозните провокации, с които се е сблъсквала Ислямската република от революцията през 1979 година насетне. Демонстрации има на всички места в Иран, а някои хора даже скандират, че висшият водач на Иран, аятолах Али Хаменей, би трябвало да почине, отбелязва Ройтерс.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР