Техеран отрече да е замесен. Високопоставен служител на Хамас каза

...
Техеран отрече да е замесен. Високопоставен служител на Хамас каза
Коментари Харесай

Израел би бил принуден да отговори, ако Иран имаше пряко участие в атаката на Хамас

Техеран отхвърли да е забъркан. Високопоставен чиновник на Хамас сподели пред NBC News, че нападението, оставило гибелта на стотици израелци, е " палестинска интервенция - 100% ".

Несъмнено ще бъде осъществена бърза преоценка на опасност, представлявана от Хамас, която управлява линията Газа, и за желанията на групировката.

Агенция Ройтерс заяви, че екстремистите са провели деликатна акция за машинация през предходните две години, с цел да заловен Израел неопитен.

Израелското разузнаване и службите за сигурност бяха заслепени от многостранното нахлуване с потребление на булдозери, делтапланери, мотоциклети и ракети.

Израел-Хамас война: Баба, отвлечена от екстремисти, няма медикаменти и изпитва болежка, споделя фамилията

Дори и без доказателства за директна иранска ръка, кървавата кланица провокира нов интервал на ужас в Израел и Газа, което към момента може да докара до непредвидена ескалация.

Израел-Газа: Човешката цена от двете страни Изображение: Карта на някои от регионите покрай Газа, където е имало конфликти сред Израел и Хамас

Съединените щати не наподобява да рискува, бързо обявявайки разполагането на ударна група на самолетоносача, водена от самолетоносача USS Gerald R Ford, в Източното Средиземноморие.

Джак Уейтлинг, старши теоретичен помощник в Кралския United Services Institute (RUSI) сподели, че оценката на разузнаването е обвързвана с обмисляне на непредвидени обстановки против най-вероятния курс на деяние, а също и най-опасния.

„ Фактът, че това изненада всички, значи, че има неустановеност какво най-вероятната траектория е ", сподели той.

" Но най-опасното е, че това е първата фаза в нарастващ спор, включващ други участници, в това число Иран и Хизбула, и това са условни условия, против които се подхващат стъпки взети за въздържане на по-нататъшна ескалация, тъй като би трябвало да се възнамерява против това, без значение дали това в действителност е това, което е евентуално да се случи. "

Изображение: Дим се издига след израелските удари в Газа Изображение: Палестинци инспектират джамия, разрушена при израелски удари в Газа Бежанският лагер Шати в града. Снимка: Majdi Fathi/NurPhoto/Shutterstock

Едно нещо е несъмнено, израелските и западните разследващи служби ще търсят всевъзможни доказателства, че Корпусът на стражите на ислямската гражданска война (IRGC) на Иран е играл роля в зверствата отвън дългогодишните връзки сред Техеран и Хамас за финансова и военна поддръжка.

Контраадмирал Даниел Хагари, представител на израелските отбранителни сили, сподели в понеделник: „ Иран е главен състезател, само че към момента не можем да кажем дали е взел участие в планирането или образованието. "

Тази позиция беше повторена от Антъни Блинкен, държавният секретар на Съединени американски щати.

Мигове откакто ракетата удари израелски град Изображение: Превозни средства лежат изоставени пред музикален фестивал в Израел след нахлуване от Хамас

Прочетете повече:

Какви оръжия имат Израел и армията на Хамас?
Анализ: Безпрецедентна офанзива на Хамас провокира рецесия

Ако се намерят доказателства, че Иран беше директно забъркан, Израел щеше да бъде заставен да отговори - макар че има разнообразни евентуални пластове на възмездие, от директна военна офанзива до по-оспорими ракетни удари, хакерски атаки и убийства.

Израелските управляващи преди този момент постоянно са бъркали на страната на отричането, когато става въпрос за ориентиране към Иран, защото и двете страни знаят, че една открита война сред двете страни би хвърлила света в нова, още по-смъртоносна епоха на ужас.

Що се отнася до Хамас, палестинецът Войнстващата формация сподели, че е способна да координира офанзиви в невъобразим до момента мащаб от сушата, морето и въздуха, както и да натрупа голям боеприпас от ракети и дронове, без Израел да забележи.

Това би могъл, както твърди групата, да е провел предприемането по свое лично тласкане, евентуално в опит да подпали по-широко районно въстание против Израел.

„ Това беше израелският 11 септември “

Това значи, че върха приоритет за израелската войска през идващите дни, седмици, месеци и евентуално години ще бъде да унищожи управлението на Хамас и да прекъсне всякаква въоръжена поддръжка.

Израелски публични лица разказват офанзивата в събота като 11 септември в тяхната страна - отпратка към зверствата на Ал Кайда против Съединените щати на 11 септември 2001 година

Тогава отговорът на Съединени американски щати беше да стартират " война на терора ", с цел да отстрани Ал Кайда.

Израел ще се стреми да направи сходно.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР