Техеран, Иран – Иран отново извика руския пратеник в Техеран,

...
Техеран, Иран – Иран отново извика руския пратеник в Техеран,
Коментари Харесай

Иран отново привика руския пратеник заради спора за островите

Техеран, Иран – Иран още веднъж извика съветския делегат в Техеран, откакто Москва подписа друго взаимно изказване с арабските народи, призоваващо за договаряния по три противоречиви острови, които Обединените арабски емирства настояват, че са свои.

Руският делегат е бил свикан в иранското министерство на външните работи, с цел да получи „ мощния митинг “ на Техеран по отношение на изказването, заяви държавният новинарски уеб страница IRNA късно в събота.

В Министерството на външните работи на съветския делегат е било казано, че зачитането на териториалната целокупност на нациите е главен принцип в връзките сред две страни. IRNA също сподели, че на длъжностното лице е било казано, че трите противоречиви острова „ вечно принадлежат на Иран “, което прави всевъзможни външни искания неприемливи.

Островите в стратегическия Ормузки пролив, а точно Големият Тънб, Малкият Тънб и Абу Муса, се ръководят от Иран от 1971 година, когато неговият флот пое контрола над тях, откакто английските писък...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР