Техеран е осъществил атака със 185 дрона, 110 ракети земя-земя

...
Техеран е осъществил атака със 185 дрона, 110 ракети земя-земя
Коментари Харесай

Половин милиард долара е струвала на Израел защитата от иранското нападение

Техеран е осъществил офанзива със 185 дрона, 110 ракети земя-земя и 36 крилати, Съединени американски щати и Англия са помогнали за неутрализирането на нападението
Около половин милиард $ костват ракетите от Противовъздушна отбрана системите, употребявани през миналата нощ от Израел за отбрана от иранското нахлуване, оповестяват източници от разнообразни военните канали в Телеграм. Според онлайн изданието I24 News Техеран е осъществил офанзива с тъкмо 185 дрона, 110 ракети земя-земя и 36 крилати.

Говорителят на израелските отбранителни сили адмирал Даниел Хагари удостовери, че освен  " Железен купол " и " Пейтриът ", е била употребена и системата  " Стрела ", която работи отвън атмосферата.

" Неутрализирахме 99% от офанзивите против нас. По-голямата част от ракетите са прехванати отвън границите на страната Израел. Установени са няколко попадения, измежду които във военна база в южната част на страната, само че вредите по инфраструктурата са леки ", разгласи Даниел Хагари.

Ранено е 10-годишно момиче бедуин в региона на град Арад в пустинята Негев.

Противно на изказването на Даниел Хагари, иранската държавна организация ИРНА твърди, че " в най-голямата военновъздушна база в Негев са нанесени съществени вреди ".

Активно участие при неутрализирането на офанзивата са взели и разположените в Близкия изток американски сили. 

" Съгласно нашия непреклонен ангажимент в поддръжка на сигурността на Израел, американските сили в региона свалиха дронове, пуснати от Иран и ориентирани против Израел ", сподели неизвестен представител на Пентагона, представен от Агенция Франс Прес. " Нашите сили остават в позиции да оказват спомагателна поддръжка в областта на защитата и да пазят американските сили, настоящи в района ", добави той.

Кралските военновъздушни сили на Англия също оповестиха, че техни изтребители са употребявани за събаряне на ирански безпилотни самолети.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР