Тефтерчето на Левски и написаното от него вътре: Народе!!!! е

...
Тефтерчето на Левски и написаното от него вътре: Народе!!!! е
Коментари Харесай

Доц. Милен Михов: Дневният ред на обществото не присъства в речника на политиците

Тефтерчето на Левски и написаното от него вътре: " Народе!!!! " е най-силното обръщение на Апостола. Левски не си разрешава да изрече укор, даже към личния си народ. Можем да гадаем за какво тъкмо четири въпросителни и какъв въпрос желае да запита народа си Апостола на свободата. Това каза зам.-председателят на и историк доцент Милен Михов в студиото на " Денят ON AIR " във връзка 151 години от гибелта на революционера.

Той уточни, че Апостолът дава обръщение към всички тези, които желаят да бъдат предстоятели, водители на народа, че нямат право, даже и в най-личната си сфера, да насочат укор към личния си народ.

" Това, пренесено в нашето съвремие, в което ни заливат, даже и със общоприетоо придобили обръщения към хората, като електорат, като неразбрани гласоподаватели, като пасивни ходещи за гъби хора, вместо да гласоподават за умните и красивите - всичко това ни дава образец на въздържаност, примирение и уважение към тези хора, за които си застанал пред историята. Левски е поел тежкия кръст. Днес липсва отношението на хората, които творят публичните и политическите процеси към тези ", уточни историкът.

Доц. Михов разяснява и ръководството на страната ни през днешния ден. Той вижда набор от безредни стъпки и в доста случаи противоречащи си с предходните.

" Дневният ред на обществото - стопанска система, промишленост, търговия, защита, опазване на здравето, обучение, стоят обратно, даже не участват в речника на ръководещата коалиция от ГЕРБ, " Продължаваме промяната ", Демократична България и Движение за права и свободи. Наивно е да се внушава на жителите, че Движение за права и свободи поддържат ръководството, само че единствено по конституционните въпроси и не желае нищо ", акцентира зам.-председателят на пред Bulgaria ON AIR.

Конструктивният и национално виновният метод липсват, на мнение е гостът.

" Виждаме изпразнени от наличие демонстрации от така наречен съпротива, която във значими гласувания услужливо и демонстративно напуща ", добави той.

По въпроса с доставките на изтребителите F-16, доцент Михов посочи, че Съединени американски щати ще доставят самолетите в точния брой в крайния период на контракта: " Само първият аероплан беше занимателен и това пристигна доста добре на ръководещите, които смениха в кабинета на военния министър господин Красимир Каракачанов. Те трябваше да приготвят нашите бази за приемането на този нов вид аероплан. Преди съвсем три години МО беше създало планове и контракти, които трябваше да преведат базите в подготвеност към началото на тази година. Всеки министър променяше договорите. Самолетите няма да дойдат и преди да имат всички условия, не могат да кацнат на българските летища. Ще бъдат съхранявани в Съединени американски щати и ние ще плащаме наем ".

Случаят с F-16 е единствено един от образците по какъв начин " една добре създадена стратегия за развиването на отбранителите качества на страната е изоставена ", посочи доцент Михов. Той засегна и тематиката с БТР-ите за Украйна.

" Поставя повече проблеми, в сравнение с взема решение. Тази остаряла техника можеше да се употребява в България. Тя няма да реши изхода на войната ", завърши зам.-председателят на.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР