Теди Салпаров: Надявам се всички стари кучета да се върнат

...
Теди Салпаров: Надявам се всички стари кучета да се върнат
Коментари Харесай

Теди Салпаров: Надявам се всички стари кучета да се върнат за Олимпиадата

Теди Салпаров: Надявам се всички остарели кучета да се върнат за Олимпиадата
Играещият шеф на Нефтохимик 2010 Теодор Салпаров приказва пред медиите при приемането на наградата на бургазлии за "Отбор №1" за декември, съобщи кореспондент на БГНЕС. Шампионите заслужиха премията, защото се оправят чудесно в шампионата за Купата на CEV. В родното състезание те обаче са надалеч от заложения стандарт през последните години, защото се намират на петата позиция.

Салпаров не подмина и тематиката народен тим, където ни чака натоварена година - при започване на лятото се играе Лигата на нациите, а при започване на август е олимпийската подготовка за Токио 2020, на която сме домакини. През септември пък ще се организира Европейският шампионат, където също имаме упоритости за положително показване. Либерото разяснява и възможното завръщане на Матей Казийски в националния тим.

"Победата над Олимпиакос ни дава огромна убеденост, която можем да използваме, с цел да подобрим представянето си в шампионата. Не играем доста добре от началото на сезона и би трябвало да променим това - да се раздаваме на всяка подготовка и да играем с готовност и усмивка. Това виждам, че стартира да се случва и такива победи способстват за това. Не знам дали се надскочихме, само че Олимпиакос си остава любимец за реванша. Ние обаче ще излезем необременени, тъй като нямаме какво да губим, до момента в който те ще желаят успеха на всяка цена", разяснява Салпаров.

"Надявам се всички български волейболисти да са на линия за олимпийската подготовка, тъй като това е един отличен късмет. Бразилия ще бъде огромният ни противник, а ние сме ги побеждавали и с по-слаб тим вкъщи. За мен най-хубавият вид е да приключа кариерата си след Токио 2020. И Матей и Тошко Алексиев са нужни на националния тимове и с тях ще бъдем доста по-силни. Матей е човек с правила, само че ми се желае всички остарели кучета да се съберем и да помогнем за класиране на Игрите", съобщи Салпаров. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР