Теди е най-малкият член на МЕНСАТригодишно момченце от британския град

...
Теди е най-малкият член на МЕНСАТригодишно момченце от британския град
Коментари Харесай

Вундеркинд: Тригодишен брои до 100 на 6 езика

Теди е най-малкият член на МЕНСА
Тригодишно момченце от английския град Портишед, Съмърсет, се научи да брои до 100 на шест езика и стана най-младият член на клуба на вундеркиндите Менса в страната, оповестява The Mirror.

„ Теди Хобс се научи да чете на двегодишна възраст по време на блокирането против COVID-19. Той постоянно се е интересувал от книги, по тази причина се погрижихме да има доста от тях “, споделя майката на момчето, 31-годишната Бет. На 2 години и 2 месеца детето безпроблемно четяло книгата на родителите си.

На идната Коледа му подарилитаблет, с цел да може да играе игри на него. Вместо това Хобс се научил да брои до 100 на мандарин.

Бет и бащата на детето били озадачени от гения на сина си. Те се свързали с медицински експерти, с цел да преценяват равнището на развиване на момчето.

„ Теди е първото ни дете и защото е заченато посредством ин витро, няма с кого да го съпоставим “, изяснява майката.

В последна сметка родителите се свързали с Менса. Момчето, което тогава е на 3 години и 7 месеца, трябвало да премине едночасово онлайн изявление с специалисти от организацията.

„ Притесних се дали ще може да седи пред преносим компютър за един час, само че той в действителност го хареса “, изяснява Бет. Експертите открили, че коефициентът на просветеност на момчето е 99,5. Менса приема тези, чийто коефициент на просветеност е в първите два % от междинния индикатор за популацията.

Допълнителни проучвания демонстрират, че на 3 години и 8 месеца момчето разпознава букви и думи на равнището на дете на 8 години и 10 месеца. Теди е получил документ за участие в Менса и е един от най-младите членове на клуба в страната. Сега върви на детска градина, само че през септември ще тръгне на учебно заведение.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР