Тед Качински, бивш професор по математика и извратен гений, който

...
Тед Качински, бивш професор по математика и извратен гений, който
Коментари Харесай

Осъденият известен американски терорист Тед Качински почина на 81-годишна възраст

Тед Качински, някогашен професор по математика и " перверзен талант ", който стана прочут като " Юнабомбър " (Unabomber), откакто реализира 17-годишна серия от мистериозни бомбени атентати, които убиха трима души, умря в събота на 81-годишна възраст, заяви ABC News, представени от Българска телеграфна агенция.

Качински, който направи и изпрати доста от бомбите, до момента в който живееше в примитивна барака без течаща вода в Монтана, Съединени американски щати, беше открит мъртъв в килията си в затвор в Северна Каролина, заяви ABC, като се базира на Федералното бюро на пандизите.

Възпитаникът на Харвардския университет, отшелник от детството си, набелязваше учени, учени и притежатели на магазини за компютри и даже се опита да взриви търговски аероплан, като част от терористична акция от един единствен човек в интервала от 1978 година и до 1995 година против това, което съгласно него е " злината на актуалните технологии ".

Години наред той се изкмъкваше от полицията, която, без да разполага със солидни улики за самоличността на килъра, назова случая му UNABOM, за бомбени атентати в университети и авиолинии. Пробивът по неговото търсене настъпи, когато Качински издаде непонятен манифест от 35 000 думи, озаглавен " Индустриалното общество и неговото бъдеще " и който беше оповестен в медиите през септември 1995 г.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР