Течовете на питейна вода в София са намалели с 12

...
Течовете на питейна вода в София са намалели с 12
Коментари Харесай

Течовете на вода в София са намалели с 12 процента

Течовете на питейна вода в София са намалели с 12 % в последните осем години, в които са били рехабилитирани и построени 590 км водопроводи, а концесионерът на ВиК мрежата в столицата " Софийска вода " през актуалната година ще влага още над 46 млн. лева в мрежата. Дружеството подчертава от ден на ден и върху дигитализацията на услугите и ръководството на доставките на вода и позеленяването си посредством потребление на лична електрическа енергия, създадена от метана при пречистването на отпадните води и от придвижването на водата във водопроводите.

Това оповестиха от управлението на концесионера на конференция, на която регистрираха осъществяването на бизнес програмата им, утвърдена от Комисията за енергийно и водно контролиране за интервала 2017-2020 година

Директорът на Софийска вода Васил Тренев сподели, че вложените за първата половина на петгодишния бизнес проект вложения са покрили изискваните индикатори от водния регулатор а при някои от тях даже има надвишаване. За интервала КЕВР е одобрила и признала в цената на водата за столичани инвестиции за 209 млн. лева

Изпълнението на капиталовата стратегия върви добре и към този момент концесионерът няма да желае повишаване на водата от 1 януари 2020 година над кардинално заложените растежи за всяка година до 2021 година, утвърдени от регулатора, стана ясно от думите на Тренев. Той обаче напомни, че крайното решение е на КЕВР.

" За тези две години и половина работихме настойчиво и целеустремено. Посоката ни беше цифровизация и рационализация – на мрежата, на потребителско обслужване, на оборудванията, на инфраструктурата ", разяснява Тренев и съобщи, че сдружението счита да резервира същия ритъм на вложения и развиване, с цел да предлага на клиентите си отлични услуги и обезпечено качество на водата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР