technews.bgВече е създаден прототип, до две години излиза индустриален образецБезжичното

...
technews.bgВече е създаден прототип, до две години излиза индустриален образецБезжичното
Коментари Харесай

Руско устройство зарежда безжично смартфони от 2 метра

technews.bg

Вече е основан първообраз, до две години излиза промишлен пример

Безжичното зареждане на смарт телефони става все по-разпространено, само че сега технологията има едно стеснение – мобилната джаджа би трябвало да се намира в непосредствена непосредственост до зареждащото устройство. Иновативна съветска разработка е на път да преодолее това ограничаване.

Новото безжично зарядно може да зарежда смарт телефони и таблети, без да се постанова на потребителя да ги изважда от чантата или джоба си – задоволително е да влезе в обсега на зарядното, който е с диаметър 4 метра, т.е. да се намира на разстояние 2 метра от него.

Проектът се назовава Wipot и се осъществя като част от студентската платформа за нововъведения на Тюменския промишлен университет, съобщи Известия. В момента разработчиците са подготвени с първообраз и тестването продължава. Те възнамеряват да основат промишлен пример на устройството след две години.

Авторът на плана Михаил Комаров споделя: „ В основата на актуалните устройства [за безжично зареждане] е заложен правилото на предаване на електричество посредством магнитна индукция – от една бобина, инсталирана на платформа за зареждане, до втора бобина, която се намира вътре в смарт телефона. Освен това ние разширихме региона на ефикасна работа, употребявайки явлението магнитен резонанс, коeто поражда сред честотите на тези бобини ”.

Разработчиците са постигнали обсег от 2 метра на безжичното зареждане посредством усъвършенстване на дебелината на бобината (броя намотки), верен асортимент на честотите за влизане и излизане от резонанс и усъвършенствания в някои други характерности.

По думите на Комаров, успеваемостта на устройството не отстъпва, само че и не превъзхожда тази на аналогични други устройства за безжично зареждане – в тази ситуация КПД е достигнал 30%.

Зареждането може да става вкъщи, като потребителите си закупят устройството от магазина, а също по този начин и на публични места – в специфична зона за зареждане на мобилни устройства с диаметър 4 метра.

Разработчиците твърдят, че технологията е безвредна и няма нездравословно влияние върху хората. Новото зарядно работи в същия честотен диапазон, който употребяват актуалните мобилни телефони. В същото време пренасяната сила е задоволителна за зареждане на смарт телефони, безжични слушалки, часовници и IoT устройства.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР