technews.bgснимка: RIKENОфициалният списък на 500-те най-мощни суперкомпютъра в света беше

...
technews.bgснимка: RIKENОфициалният списък на 500-те най-мощни суперкомпютъра в света беше
Коментари Харесай

Япония иска да си върне суперкомпютърното лидерство

technews.bg

фотография: RIKEN

Официалният лист на 500-те най-мощни суперкомпютъра в света беше обновен последно през ноември предходната година, като водеща в него е американската система Summit с продуктивност над 200 петафлопа. Но преди Съединени американски щати да прескочат границите от 1 екзкафлоп през идната година, Япония чака да оглави Топ 500 със суперкомпютъра Fujitsu Fugaku.

Националната лаборатория Oak Ridge ще получи идната година системата Frontier, основана в съдействие с AMD, която ще увеличи равнището на продуктивност до 1500 петафлопа. Това ще направи американския суперкомпютър известно време неосъществим за съперниците, изключително като се вземат поради глобите против Китай, който през последните години беше главният съперник на Съединени американски щати в тази област.

Според Nikkei Asian Review, японските управляващи са подготвени да поддържат самодейността на Fujitsu за основаване на суперкомпютъра Fugaku, чието равнище на продуктивност ще доближи почти 530 петафлопа. Сега най-мощният японски суперкомпютър ABCI заема осма позиция в международната ранглиста, а за последно Япония беше на върха преди осем години и половина.

 

цялата публикация ТУК

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected]. Ще обърнем внимание!

" Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и безмълвни могат да бъдат водени като овце на кръвопролитие . " Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не основава ненужно напрежение и да не нарушава главните полезности, върху които се крепи Европейски Съюз.

Личните свободи, като ценене на персоналния живот, независимост на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са предпазени с Хартата на главните права на Европейски Съюз.

Неспазването на тези правила подкопава устоите и разяжда като недоброкачествен израстък ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е предпазена и обезпечена от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за съблюдаване на предписанията и ограниченията, само че посредством осъзнатост, а не посредством упорито всяване на суматоха и боязън.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и рисково е потреблението на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на организация "Една Жена Каза ". Търсете първоизточника извора на информацията в непознатите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в непознатите медии.

Те постоянно търсят сензации и драматизъм, тъй като, за разлика от множеството медии в България, се намират в действителна пазарна конкурентна среда и тематиката "Ковид 19 " им носи преимущество над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разсъдъка си, а не на страстите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически ползи или желае да ви осведоми въз основата на научни експертни данни и числа.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР