technews.bgЧетирите най-големи американски телеком оператори – AT&T, Verizon, Sprint и

...
technews.bgЧетирите най-големи американски телеком оператори – AT&T, Verizon, Sprint и
Коментари Харесай

SMS съобщенията отстъпват място на RCS

technews.bg

Четирите най-големи американски телеком оператори – AT&T, Verizon, Sprint и T-Mobile – реализираха единодушие за подмяна на късите текстови известия, известни като SMS, с новия стандарт за връзки RCS, съобщи  The Vegre.

Всеки от операторите разгласява известие за медиите, в което афишира основаването на взаимно дружество, наречено „ Инициатива за продан на известия сред операторите ” (CCMI).

CCMI сплотява напъните на операторите за подмяна на SMS-те със стандарт за известия от последващо потомство и стартиране на ново приложение за изпращане на текстови известия за Android телефони.

Генералният управител на CCMI Дъг Гарланд съобщи, че новото приложение, което се чака да излезе през идната година, ще се предлага по дифолт в Android телефоните, продавани от четирите оператора.

Приложението ще поддържа всички нормални функционалности на стандарта RCS (Rich Communication Services), включително въвеждане на текст, шерване на изображения с висока разграничителна дарба и колективен чат. Приложението ще бъде съвместимо и с световния стандарт „ Universal Profile ” за RCS, признат от оператори по целия свят.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР