Тече заседание на Столичния общински съвет, на което ще се

...
Тече заседание на Столичния общински съвет, на което ще се
Коментари Харесай

Столичният общински съвет решава за бюджета на София

Тече съвещание на Столичния общински съвет, на което ще се разиска бюджетът на София. В дебатът ще се реши дали екипът на Йорданка Фандъкова ще внесе проектобюджета, който е рекорден за общината над 2,5 милиарда лв..

Пред Българска национална телевизия приказваха членове на комисията по бюджет и финанси в общината от разнообразни парламентарни групи:

" Постъпили са разнообразни оферти и огромна част от тях са възприети, тъй че се надяваме на разсъдък. Въпреки издигнатите нови детски градини, има обезпечени 85 нови групи, в случай че няма бюджет, няма да има прехрана и средства за хонорари на чиновниците. Канализацията, която се работи сега в Драгалевци, в Суходол, в Обеля и в други региони не може да продължи в случай че няма разплащания. Увеличенията на заплатите от културния бранш също няма по какъв начин да се осъществят без бюджет. Иска ми се да не сме очевидци на тънки сметки от страна на политическите групи ", съобщи ръководителят на комисията по бюджет и финанси Стефан Марков, представителн от ГЕРБ.

" От няколко дни чувам по какъв начин представители на ръководещото войнство в Столична Община тичат по студиата и ронят крокодилски сълзи по какъв начин опозицията няма да поддържа пробитият им бюджет. Българска социалистическа партия няма да поддържа следващия неприятен бюджет за София. Хората обаче не би трябвало да страдат поради некомпетентността на ръководещите, по тази причина ние сме предложили всички средства, планувани за заплати на учители, на културни дейци, за чиновници на общински предприятия да бъдат изнесени в обособен отчет от Фандъкова и Българска социалистическа партия ще го поддържа ", означи Иван Таков - член на Комисията по бюджет и финанси в Столичния общински съвет от Българска социалистическа партия.

" Има прекалено много червени линии. Няма по какъв начин да приемем бюджет, който е квалифициран по непрогледен метод. Този проектобюджет узаконява следващата продажба на общинско имущество. Само тази година 1000 общински жилища ще бъдат продадени на смешно ниски цени. Столичани ще заплащат двойно повече, в сравнение с заплащат жителите на други огромни градове. С този бюджет няма да има нужните на града ни нови паркове ", разяснява Бойко Димитров от Демократична България.

" Бюджетът е политически акт. От Вътрешна македонска революционна организация не сме затваряли вратата за договаряния, всичмко е въпрос на разговор и склонни ли са от ГЕРБ да одобряват корекции. Демократична България ръководи страната с гласовете на ГЕРБ ", счита Карлос Контрера от " Патриоти за София ".

Вижте повече във видеото
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР