Тече тридневен срок, в който ДАНС, Съветът за електронни медии

...
Тече тридневен срок, в който ДАНС, Съветът за електронни медии
Коментари Харесай

До три дни ДАНС, СЕМ и КРС трябва да установят какво е довело до спирането на БНР

Тече тридневен период, в който ДАНС, Съветът за електронни медии и Комисията за контролиране на известията би трябвало да извършат инспекция за аргументите, довели до невижданото прекъсване на ефирното лъчение на стратегия " Хоризонт " на 13 септември сутринта за часове в цялата страна.

За първи път в историята на БНР излъчването на радиосигнала на стратегия " Хоризонт " бе спряно за часове в цялата страна в петък. Официалният претекст е " профилактика " на предавателите, само че очевидната причина е обвързвана с напрежението, провокирано от свалянето от ефир и отнемането на ресора на дългогодишния водещ на утринния блок и правосъден кореспондент Силвия Великова, която след мощното публично отвращение беше възобновена.

Проверката на спряното лъчение беше разпоредена от основния прокурор Сотир Цацаров, защото БНР има статут на стратегически обект, който при рецесии има задачата да осведоми популацията.

Проверката е предоставена на ДАНС, Съвета за електронни медии (СЕМ) и Комисията за контролиране на известията (КРС) и се прави под директното управление на зам.-главния прокурор Иван Гешев. Тя би трябвало да завърши до 3 дни.

По-рано от Съвета за електронни медии (СЕМ) и Комисията за контролиране на известията (КРС) оповестиха, че инспекции към този момент са почнали и резултатите от тях се чакат при започване на идната седмица.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР