Тече срокът за подаване на документи за прием на деца

...
Тече срокът за подаване на документи за прием на деца
Коментари Харесай

Какви документи се изискват за прием в детска градина?

Тече срокът за подаване на документи за банкет на деца в детските градини и ясли, както и за подготвителна група в учебните заведения, функциониращи на територията на община Асеновград. Крайната дата, на която родители и настойници могат да входират заявки, е 30.04.24 година (вторник). Списъкът с признатите деца се афишира до 1-ви юни. Необходимите документи за кандидатстване, според Наредбата, са: заявление по пример и копие от акта за раждане на детето. В случай на нужда могат да бъдат показани и: документ за здравния статус на детето, публикуван от съответния здравен орган, доказващ съществуването на специфични просветителни потребности (СОП), в случай че има такива; документи, доказващи фамилно състояние, в случай че има съображение за преимущество.
 
С преимущество в детските градини се одобряват: деца със СОП; деца, чиито брат или сестра посещава същата детска градина; деца, чиито един или и двамата родители са починали; деца с увреждания над 50% и/или с тежки хронични болести, посочени в Приложение №5 към чл.21, т.7 от Наредба №19 за експертиза за неработоспособност на децата до 16-годишна възраст; трето и последващо дете на многодетни родители; деца – близнаци, тризнаци, четиризнаци и т.н.; деца от приемни семейства; деца, на които един или и двамата родители са с неработоспособност от 71% до 100%; деца на двама работещи или учещи в постоянна форма на образование родители; деца, на които най-малко един от родителите работи в системата на образованието; непрекъснат или сегашен адрес на територията на общината на най-малко единия от родителите и местоживеене е наоколо до детската градина.
 
 Какви документи се изискват за банкет в детска градина Какви документи се изискват за банкет в детска градина Източник: Община Асеновград
Класирането се прави, според последователността на постъпилите заявки за банкет в детска градина и съгласно посочените преимущества. Списъкът с признатите деца се изнася на осведомителното табло на съответната детска градина. От 1-ви до 5-ти юни родителите на признатите деца следва да заявяват желанието си детето им да бъде записано. При непотвърждаване в посочения период свободните места се попълнят от чакащи неприети деца, към 6-ти юни, според наредбите на Наредбата. Приетите деца постъпват в детската градина/училището на 15-ти септември в съответната година.
 
ТУК МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ СПИСЪКА НА ЯСЛИТЕ, ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ ( https://www.asenovgrad.bg/bg/detski-zavedeniya ) И УЧИЛИЩАТА ( https://www.asenovgrad.bg/bg/uchebni-zavedeniya ) В ОБЩИНА АСЕНОВГРАД.
ТУК МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ НАРЕДБАТА ЗА УСЛОВИЯТА И РЕДА ЗА ЗАПИСВАНЕ, ОТПИСВАНЕ И ПРЕМЕСТВАНЕ НА ДЕЦАТА В ПРЕДУЧИЛИЩНА ВЪЗРАСТ В ОБЩИНСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ И УЧИЛИЩА НА ТЕРИТОРИЯТАНА ОБЩИНА АСЕНОВГРАД.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР