Тече разследване във връзка със смъртта на мъжа, загинал след

...
Тече разследване във връзка със смъртта на мъжа, загинал след
Коментари Харесай

Полицията за смъртта на мъж след гонка в Стара Загора: Служителите на реда не са проявили агресия

Тече следствие във връзка със гибелта на мъжа, умрял след гонка с полицейски коли в Стара Загора . " Към този миг мога да заявя, че чиновниците не са показали каквато и да била експанзия към лицето или автомобила ", съобщи шефът на полицията в Стара ЗагораЛазар Христов на брифинг, съобщи Дарик.

Той посочи, че е получен сигнал за това, че малолетни лица са заплашвани с нож от мъж на междинна възраст на 30 декември.

" След като служителите на реда са отишли на място лицето, което подало сигнала, е показало кола , в която лицето е затворило стъклата на колата и се е заключил в автомобила. Той е тръгнал в опит да осуети инспекцията, а чиновниците на реда са го последвали със служебния автомобил ", сподели още той.

Директорът на полицията посочи, че при потегляне мъжът е направил опит да блъсне техния сътрудник и добави, че на светофар патрулката е спряла пред преследвания автомобил и те са почнали дейности по инспекция. В този миг преследваният автомобил е блъснал друга кола зад себе си и потегля да бяга.

Малко по-късно казусът се повтаря на бензиностанция в града.

" Тогава нашите чиновници за първи път вършат опити да счупят стъклата на автомобила и да извадят лицето. Това не се случва. Същият потегля още веднъж ", споделя шефът.

Малко по-късно се отзовава втори и трети екип на полицията.

" След като излиза наяве, че в резултат на злополуката автомобилът няма опция да продължи преследването – сътрудниците стартират дейности по изваждане на лицето от колата. За подпомагане идва и екип на " Пътна полиция " . Непосредствено след слагане на белезници, лицето получава спазми и при оказаната незабавна здравна помощ е установено, че е умрял ", съобщи старши комисар Лазар Христов.

Той разгласи, че един чиновник на реда е настанен в болница без заплаха за живота.

" Това не е планувана акция. Нашите сътрудници не са знаели дали има престъпно минало и какво е неговото психологично здраве ", сподели шефът на МВР-Стара Загора.

Нямаме безапелационни данни, че гибелта на лицето е настъпила поради нашите чиновници, безапелационен бе той.

Образувано е следствено дело.

" Във връзка с огромният публичен интерес и обективността, която би трябвало да проявим и да сме оптимално безпристрастни, сме назначили две инспекции в регионална дирекция МВР- Стара Загора. Първата е с дата на идващия ден, на 31 декември. Тогава е назначена сложна инспекция по отношение на осъществяването на служебните отговорности на тези лица и целият този случай. Втората инспекция беше назначена във вчерашния ден, по отношение на дейностите на съответен сътрудник, който ръководи автомобила, който е тъмпонирал, по този начин да го кажа на наш диалект, преследвания извършител. Във вчерашния ден е разпоредена и инспекция от инспектората на Министерство на вътрешните работи, която е във ход ", съобщи още комисар Христов.

Той увери всички жители, че тези инспекции ще бъдат осъществени оптимално малко.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР