Тече проверка в болница Шейново“ след сигнала за разменени бебета.

...
Тече проверка в болница Шейново“ след сигнала за разменени бебета.
Коментари Харесай

Проверка в „Шейново“ заради разменените бебета, говори едната майка и директорът


Тече инспекция в болница „ Шейново “ след сигнала за разменени бебета. Кметът на София Йорданка Фандъкова назначи проверка в болница „ Шейново “, където по информация на пациенти са били разменени бебета, съобщи .
Виновните ще бъдат осъдени,
увери заместник-кметът по опазване на здравето Дончо Барбалов.

„ За случая бяхме известени от медиите, веднага беше назначена инспекция със заповед. Ще бъде тествана работата на болничното заведение, на шефа. За случая ще бъде сезиран и медицински одит към Министерството на здравеопазването, в случай че до момента те не са сезирани до момента. Много
значимо за нас е да възстановим доверието,
тъй като системата на опазването на здравето е извънредно значимо доверието в нея да бъде мощно и хората да знаят, че няма да има каквито и да било проблеми и ще се работи професионално в лечебните заведение. Връщане на доверието, наказване на отговорните и бърза и справедлива инспекция “, уточни Барбалов.

Директорът на „ Шейново ” разяснява случая с разменените бебета в София пред камерата на 

„ След като разбрахме, че има такова подозрение,
незабавно се обърнахме към полицията.
Органите на реда започнаха съответните дейности и нещата вървят към добър край ”, разяснява доктор Румен Велев.
за това по какъв начин е научила новината. Жената отхвърля да одобри, че детето, което е родила преди два месеца, не е нейно.
Севда Михайлова разказва, че е родила в болница „ Шейново ”.
„ Докторът пристигна ненадейно у нас. Тя ми сподели „ Не се тормозете. Искам да сте спокойна. Ще ви кажа какво се случва, само че желая да ви покажа фотоси на другото бебенце ”, споделя дамата, която попитала защо друго дете става дума.

Лекарят ѝ споделил, че другото детенце е крепко и хубаво бебе. „ Докторката сподели, че разбрали от гривничките, че децата може да са разменени. Много се разстроих. Започнах да рева. Ден и нощ, откогато разбрах това нещо,
не мога да дремя, да се храня, нищо не ме вълнува.
Само за това мисля ”, споделя дамата.

Тя и фамилията ѝ са отишли в Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да схванат резултатите от ДНК теста, който са си създали.

По-рано стана ясно, че ДНК тест потвърдил по какъв начин млада майка си е тръгнала от болничното заведение с непознато дете. Тя първа заподозряла, че два месеца гледа кърмаче, което не е нейното. Затова тя направила проучване, което посочило, че е права. Районната прокуратура проверява случая. От държавното обвиняване оповестиха за Българска телеграфна агенция, че досъдебното произвеждане е почнало преди дни.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР