Тече проверка и ще има наказани по случая с човек,

...
Тече проверка и ще има наказани по случая с човек,
Коментари Харесай

Здравният министър за починалия пред болница във Варна: Ще има наказани

Тече инспекция и ще има осъдени по случая с човек, умрял пред болница „ Св. Анна “ във Варна. Това съобщи здравният министър проф. Костадин Ангелов на брифинг в постройката на Министерския съвет по отношение на разпространяването на коронавирусната зараза в страната.

„ Няма да търпя човешки неприятно отношение към пациентите. Това, което виждам, е неприемливо. Сигурен съм, че ще има глобени, откакто завърши инспекцията “, уточни министърът.

По отношение на сигналите на джипитата, че не им е изплатено обещаното в допълнение заплащане за работа на първа линия – по 1000 лева на човек, проф. Ангелов беше безапелационен, че през днешния ден ще бъдат осъществени и последните административни процедури, с цел да се провиснал средствата.

„ Имахме среща с Българския лекарски съюз /БЛС/. Проблемът ще бъде решен през днешния ден. Не е нежеланието да се случи раздаването на 1000-то лв. на всички общопрактикуващите лекари, а бюджетна процедура. Трябваше парите да се гласоподават от НЗОК. Днес решение ще има и джипитата ще си получат средствата, както е дадено “, уточни проф. Ангелов.

По отношение на имунизациите и подробни данни за тях, министърът даде обещание, че ще има необятна осведомителна акция, тъй че всички да са осведомени с характерността, свойствата и страничните им резултати.

„ Екип на Министерство на здравеопазването работи в тясно съдействие с представители на фирмите-производители, които ще показват цялостна информация за имунизациите, с цел да създадем осведомителна акция, която да доближи до всички български жители “, уточни проф. Ангелов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР