Тече процедурата за набиране на предложения за наематели на заслон

...
Тече процедурата за набиране на предложения за наематели на заслон
Коментари Харесай

Търсят се наематели за заслон ”Черни връх”

”Тече процедурата за набиране на оферти за наематели на подслон ”Черни връх ”. Вече имаме две постъпили заявки за кандидатстване. ” Това разгласи пред БНР Мирослав Дачев от Българския туристически съюз.
Той посочи, че всеки искащ може да подаде заявката си в БТС до 20 януари. След това комисия от планинари ще организира диалог с всеки един от претендентите.

За преимущество ще се смята ръководството на сходен обект.

Според Дачев е доста значимо индивидът, който ще поеме ръководството на заслона, да обича планината.

Той е на мнение, че столовата в заслона може да се даде за непрестанен достъп и когато и да е туристите да могат да влизат в нея.

Татяна Янчева от Националната спортна академия разяснява пред радиото случая с екскурзианта, на който беше отхвърлен заслон в " Чайната " точно на Нова година.

Според нея е безконтролно да се подхващат такива непремерени опасности.

Тя означи, че в последно време се дава доста огромна гласност на сходни непремерени случаи, което е доста примамливо за младежите.

По думите на Емил Нешев, шеф на Планинската избавителна работа, екскурзиантът е заплатил избавителната интервенция в новогодишната нощ.

През предходната година ПСС е направила над 110 акции при сходни случаи. В множеството случаи туристите са нямали застраховки.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР