Тече процедура за преразглеждане на европейския бюджет. Ако има по

...
Тече процедура за преразглеждане на европейския бюджет. Ако има по
Коментари Харесай

Ивайло Калфин: Войната ще се отрази на изборите за Европейски парламент догодина

" Тече процедура за преразглеждане на европейския бюджет. Ако има по една точка единодушие, че ще има нарастване, обособен въпрос е с каква сума, е, че ще продължи помощта за Украйна. Въпросът e какви са другите други възможности. Спирането на помощта за Украйна несъмнено ще докара до доста бърз завършек на войната. Войната основава мощен източник на неустойчивост. В интерес на Европа в бъдеще не е да има един нападателен комшия, а по границата си схващане, че по-нататъшни войни и експанзии ще бъдат неприемливи. "
Това мнение изрази Ивайло Калфин, някогашен министър на външните работи, както и някогашен вицепремиер и министър на труда и обществената политика. " Спирането на европейската помощ за Украйна ще излезе по-скъпо на европейската стопанска система и на данъкоплатците ", счита той.
В интерес на Европа е тази война да завърши, само че без нарушение на национални граници, добави той.
ЕС се пробва да структурира помощта за Украйна, което провокира различия измежду страните членки. Според Калфин по въпроса с финансовата помощ за Украйна на единия полюс са балтийските страни, на другия – Унгария. По думите му " решения се вземат единомислещо, само че по-бавно поради другите позиции ". " От една много пасивна позиция в този момент минахме в една много нападателна позиция ", разяснява Ивайло Калфин по отношение на българската позиция. Според него липсват по-ясни начинания от наша страна за Черно море, тъй като спорът се придвижва там.
Колкото по-дълго продължава войната, толкоз повече ще " привикваме " с нея, уточни Калфин.
Войната ще се отрази на изборите за Европейски парламент следващата година, само че не директно. В Европа се следят процеси, които са много притеснителни – виждаме възхода на националистически партии, означи още той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР