Тече извънредна проверка на боклука под магистрала "Струма". Акцията е

...
Тече извънредна проверка на боклука под магистрала "Струма". Акцията е
Коментари Харесай

По разпореждане на Борисов проверяват боклука под магистрала Струма


Тече изключителна инспекция на боклука под автомагистрала "Струма ". Акцията е във връзка на обстоятелството, че половин година след пожара край Дупница се оказа, че мястото и все още е рисково поради тоновете боклуци там. Тя се прави по разпореждане на премиера Бойко Борисов.

„ Пратил съм Министерство на вътрешните работи. Главният секретар персонално да отиде на „ Струма “. Като свършиш, Емо, отиваш там. Тия негодници, които се укриват, дал съм скъпи инструкции. Това през днешния ден би трябвало да се завърши ", сподели по-рано денем министър председателят Бойко Борисов, откакто стана ясно, че притежателят на депото за боклуци край Дупница не е разчистил тоновете отпадъци край автомагистралата.

Половин година след пожара под Автомагистрала "Струма " край Дупница, мястото към момента е рисково, тъй като тонове боклуци са струпани в непосредствена непосредственост до оборудването. Екоинспектори през вчерашния ден бяха на място, с цел да връчат заповед на притежателя за наложително прекъсване на работа. Той обаче не беше открит.

Към момента работният развой в цеха на „ Феникс-Дупница” тече обикновено, съобщи БГНЕС. Очаква се във компанията да дойдат органи на Министерство на вътрешните работи, дружно с основния секретар Ивайло Иванов или чиновници на екоминистерството. Мярката се постанова поради обстоятелството, че притежателят на депото Кольо Илиев не е получил акта за прекъсване на активността му. Това трябваше да стане през вчерашния ден по време на визитата на специалисти от Регионална инспекция за опазване на околната среда -Перник на мястото. Оказа се, че Илиев тогава е бил в болнични.

Министър-председателят е прегледал тази заран пресата и показа усещанията си: „ Сблъсъци, войни, ние не водиме война с никой. Ние с никой по никакъв мотив не сме нарушили положителния звук. Оставям на съвестта на всеки, който го прави. Да продължава. Негова работа ".

Министърът на околната среда и водите Емил Димитров също разяснява създалата се обстановка към депото край Струма. „ Той индивидът е с нежно здраве, непрекъснато боледува. Този бизнес очевидно за него не е добре. Не знам за какво продължава да се мъчи с него. Тежко му е. Трудно му е “, сподели той за притежателя на депото. Министър Димитров означи, че той би трябвало да си получи съответната административна мярка.

Относно снетото доверие от страна на президента, той съобщи, че няма никаква война сред институциите. „ Работим взаимно, допълваме се. С президентската институция няма никакви проблеми ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР