Теч на лични данни от регистър на БУЛСТАТ няма и

...
Теч на лични данни от регистър на БУЛСТАТ няма и
Коментари Харесай

Министър Йорданова: Няма теч на данни от регистъра на БУЛСТАТ, подготвяме законови промени

Теч на персонални данни от указател на БУЛСТАТ няма и не е имало. Това разгласи правосъдният министър Надежда Йорданова по време на конференция в Министерството на правораздаването.

" Въпреки изказванията на медии теч няма. Към сегашния миг са забележими непрекъснатите адреси на самоосигуряващите се лица и това е в осъществяване на закона, който работи от 2005 година насам. В тази част БУЛСТАТ сподели данни, които подхождат на условията. Ние сме създали разбор на това събитие от няколко дни насам. Преценяваме, че това не е положително решение на закона. В незабавен порядък приготвяме законодателни промени, с цел да се промени тази процедура “, разяснява министър Йорданова.

Министър Божидар Божанов удостовери, че се приготвят законодателни промени, с цел да не се позволява повече сходен теч на информация.

Припомняме, че по-рано през днешния ден БНР заяви, че в регистъра на БУЛСТАТ с изключение на професионалните данни на огромна част от самоосигуряващите се лица са и всичките им персонални данни – непрекъснат и домакински адрес, имейли, телефони и така нататък

Това се случва, откакто от 4 януари влязоха в действие промените на Закона за регистъра БУЛСТАТ, които преобразуваха кодовете по БУЛСТАТ на физическите лица, които съответстват с техния ЕГН с 10 знака, в нов Единен идентификационен код с 9 знака.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР