Теч е установен на петролопровода Дружба в частта му, която

...
Теч е установен на петролопровода Дружба в частта му, която
Коментари Харесай

Полша алармира за теч по нефтопровода Дружба

Теч е открит на петролопровода " Дружба " в частта му, която минава през територията на Полша. Това заяви Ройтерс, базирайки се на оператора на тръбопроводната инфраструктура PERN.

Засегната е една от двете влакна на трасето наоколо до град Плоцк, който се намира в централната част на страната.

Петролопроводът е главният път, по който суровият нефт доближава до Германия. Това е най-дългият нефтопровод (мрежа от магистрални нефтопроводи) в света*. 

Към този миг аргументите за случая не са известни - релефът в развалената нишка е бил изключен незабавно.

Според локални медии изтичащият нефт се събира в три резервоара на мястото на повредата. Разливът е станал в царевично поле, частично принадлежащо на животновъден комплекс.

 
Полското държавно управление съобщи, че течът в петролопровода " Дружба " евентуално е породен от " инцидентна щета " и няма учредения да се подозира бойкот.

Ръководителят на полската енергийна инфраструктура Матеуш Бергер съобщи, че няма причина да се счита, че течът в тръбопровода е бойкот.

Втората линия на газопровода работи без смяна, показват от PERN.

Други детайли от инфраструктурата на PERN, в това число Померанската секция, която транспортира недопечен нефт, приближаващ с танкери до Полша, а по-късно и до Германия, работи в общоприет режим. 

В особено изказване немското министерство на стопанската система, представено от ДПА, заяви, че доставките на нефт са обезпечени макар пробива по петролопровода " Дружба ". Говорител на ведомството уточни, че рафинериите " Швет " в провинция Бранденбург и " Лойна " в Саксония-Анхалт не престават да получават нефт по тръбата.

Спасителните служби на PERN и Държавната противопожарна работа неотложно са отишли ​​на място, с цел да оценят обстановката, да обезопасят региона и да стартират избавителни интервенции.

Всички служби на PERN (технически, оперативни, вътрешна пожарна и запазване на околната среда) подхващат дейности в сходство с логаритмите, планувани за този вид обстановки, показват още от компанията оператор на оборудването.

Местопроизшествието е обезопасено, прибавят от PERN.

*Мрежата нефтопроводи " Дружба " е с обща дължина 8900 километра, в това число 3900 км на територията на Русия. Изградена е през интервала от 1960 до 1974 година за доставяне със недопечен петрол от Волгоуралския нефтогазов регион в РСФСР, Съюз на съветските социалистически републики на социалистическите страни от Съвет за икономическа взаимопомощ в Централна Европа - Полша и някогашната Германска демократична република (Източна Германия), Унгария и някогашната Чехословакия (днес Чехия и Словакия).
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР