Театралният спектакъл Вражалец на театралната формация Мелпомена ще гостува в

...
Театралният спектакъл Вражалец на театралната формация Мелпомена ще гостува в
Коментари Харесай

Безплатен български театър в Северна Македония организира Фондация Българска Памет

Театралният театър " Вражалец " на театралната групировка " Мелпомена " ще гостува в Република Северна Македония през февруари. Турнето се реализира с поддръжката на Министерство на външните работи на Република България и фондация " Българска памет " в лицето на доктор Милен Врабевски. Входът за представлението ще бъде свободен до изпълване на потенциала на театрите, оповестяват уредниците.

В актьорския състав на " Вражалец " по Ст. Л. Костов са Любо Нейков, Станимир Гъмов, Петьо Петков-Шайбата, Албена Павлова и Невена Бозукова. На 1 февруари те ще се показват в Народен спектакъл " Битоля " (Битоля), на 2 февруари - в Народен спектакъл " Ацо Шопов " (Щип) и на 3 февруари в Народен спектакъл " Антон Панов " (Струмица).

" Благодарим на Министерството на външните работи, че припозна тази концепция. Надяваме се, че това партньорство ще се затвърди с времето и гостуването на български спектакъл в Северна Македония ще стане традиция. Искаме да даваме мотиви за наслада и усмивки на нашите другари от другата страна на границата и считаме, че това е още един дребен жест, който можем да създадем в посока добросъседството сред страните и доближаване на хората от двете страни ", споделят от екипа на фондацията. Допълват, че събитията ще са част от акцията им " От двете страни на границат ", която стартира в края на 2022 година
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР