Tеатрална трупа Заедно в театъра към ОУ Васил Левски Пловдив

...
Tеатрална трупа Заедно в театъра към ОУ Васил Левски Пловдив
Коментари Харесай

Ученици от пловдивско училище играха благотворително театър на английски език

Tеатрална натрупа " Заедно в театъра " към ОУ " Васил Левски " Пловдив насочи своя коледен поздрав към родителите и всички посетители в залата на спектакъл " Хенд ".
Прочетете още
Ученици от трети, пети и седми клас изиграха " Коледна ария " от Чарлз Дикенс. Постановката е осъществена под управлението на преподаватели от учебното заведение по български език и литература и английски език, както и от ръководителят на музикално студио " Детски свят ". Участниците в тази самодейност събраха средства за нуждаещи се деца.

Впечатление на всички направи ролята на Скрудж, изиграна от Мирослав Вълчев – възпитаник от 7г клас, както и от играта на останалите участници.

Гост на представлението беше методист по британски език към ПУ " Паисий Хилендарски ", която оцени представлението и уменията на учениците в изиграването на пиесата на британски език. Доказателство за това бяха и аплодисментите и изправената на крайници аудитория.

Дикенс е тясно обвързван с Възрожденската история на България, тъй като британският публицист е първият западен публицист, писал пътепис за Бургас, където е живял две години. Друг забавен факт от биографията на британския публицист е фактът, че той е първият редактор на вестник " Дейли нюз "  – вестникът, отразяващ османските зверства при потушаването на Априлското въстание. 

„ Нека магии на Коледа не стопират! “, си пожелават участниците и уредниците на събитието.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР