Tеатърът Еркел в Будапеща посрещна първите си посетители преди почти

...
Tеатърът Еркел в Будапеща посрещна първите си посетители преди почти
Коментари Харесай

Високи сметки: Емблематичен театър в Будапеща затваря врати за зимата

Tеатърът Еркел в Будапеща посрещна първите си гости преди съвсем 111 години.

Но тази зима историческото място, което е част от влиятелната Унгарска държавна опера, ще остане зад затворени порти. 

Хората тук споделят, че поради енергийната рецесия в Европа и по-високите разноски отоплението на постройката е неустойчиво.

За да ограничи потреблението на сила, държавното управление на Унгария реши използването на електричество и газ в публични здания - в това число в културни институции, да бъде понижено с 25%.
Сметките за комунални услуги са се повишили може би осем пъти, даже 10 пъти, тъй че това е към този момент. Не съм тъкмо уверен, само че порядъкът на величината е голям. Трябваше да се направи нещо, тъй като въпреки всичко заплатите на хората и поддръжката на другите ни здания са по-важни. И в случай че вземем това поради, ще би трябвало да понижим парното и в другите.
Силвестер Оковач, шеф на Унгарската държавна опера

Проблемът не е единствено в столица. И в други градове в Унгария, локалните управляващи разпоредиха на кина и музеи да затворят за зимата, с цел да си спестят високите цени на електрическа енергия. 

Докато Русия стяга натиска си върху доставките на газ за Европа, блокът е изправен пред сложни решения за компенсиране на енергийната рецесия.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР