Театър в Киев отвори врати при огромен интерес през уикенда

...
Театър в Киев отвори врати при огромен интерес през уикенда
Коментари Харесай

Театърът в Киев отвори врати, билетите свършват за нула време

Театър в Киев отвори порти при голям интерес през уикенда за първи път, откакто съветските сили нахлуха в Украйна, заяви Асошиейтед прес.

Билетите за спектакъла бяха бързо разпродадени.

Театърът на Подил е последната културна институция в Киев, която възобнови активност. Киносалоните и Националната опера отвориха порти в края на месец май, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Чудехме се по какъв начин ще бъде, дали фенове ще дойдат по време на войната, дали въобще мислят за спектакъл ", показа Юрий Филипенко, един от актьорите в трупата. " И бяхме щастливи, че първите три пиеси бяха разпродадени. "

Той сподели, че театърът слага пиеси, в които вземат участие единствено няколко артисти.

Колегата му Костя Томляк пък имал съмнения дали да се качи на сцената по време на война. Напливът от хора, завръщащи се в Киев, откакто бойните дейности там се поуспокоиха, обаче го убедил, че е належащо " да се научим по какъв начин да живеем по време на войната, да живеем с спектакъл, кино, кафенета. Продължаваш да живееш, макар че не забравяш войната. "

Руските сили се отдръпнаха от офанзивата си против украинската столица при започване на април, като се пренасочиха към източния район на Донбас.

" Основният въпрос е по какъв начин актьорите могат да бъдат потребни “, счита Томляк.

Основаният през 1987 година, Театър на Подил е измежду най-популярните в Киев. През 2017 година той се реалокира в нова съвременна постройка.

От началото на войната промени репертоара си, като се отхвърли от пиеси на съветски създатели.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР