TeamGroup представи серията твърдотелни NVMe-дискове T-Force GE PRO с PCIe

...
TeamGroup представи серията твърдотелни NVMe-дискове T-Force GE PRO с PCIe
Коментари Харесай

TeamGroup представи SSD с контролера InnoGrit и скорости до 14 000 MB/s

TeamGroup показа серията твърдотелни NVMe-дискове T-Force GE PRO с PCIe 5.0 интерфейса. Новите артикули, съгласно производителя, ще предложат впечатляваща скорост за трансфер на данните до 14 000 MB/s, което е реализирано с помощта на усъвършенствания контролер на паметта, както и на употребяваните високоскоростни NAND флаш-памет чипове.

Повечето показани и продаващи се на пазара SSD от стандарта PCIe 5.0 са оборудвани с флагманските контролери PS5026-E26 от Phison. Те оферират скорости за поредно четене до 12,4 GB/s и поддръжка на NAND флаш-памет чипове със скорости от 2000 MT/s на пин. От своя страна, дисковете T-Force GE PRO PCIe 5.0 употребяват усъвършенствания многоядрен и енергоефективен контролер на паметта InnoGrit IG5666, създаден по 12-nm софтуерен развой. Тези SSD дискове употребяват високоскоростна NAND флаш-памет със скорост от 2400 MT/s на канал. Новите артикули са оборудвани и с DRAM буферна памет и SLC кеш-памет, вследствие на което съумяват да обезпечат скорост за четене до 14 000 MB/s.

Устройствата разполагат с технология за термоуправление, която разчита на температурни датчици за автоматизираното контролиране на продуктивността на SSD, с цел да се избегне прегряване. В допълнение, T-Force GE PRO GE PRO поддържа технологията 4K LDPC (Low Density Parity Check), с цел да обезпечи тъкмо предаване на данните.

TeamGroup също отбелязва, че е създала и набор от охладителни системи за своите PCIe 5.0 устройства, вариращи от тънки графенови плочи и въздушни охладители с медни топлинни тръби и алуминиеви радиатори, до необслужваеми системи с течно изстудяване. Производителят разгласи, че дисковете T-Force GE PRO GE PRO PCIe 5.0 SSD ще бъдат демонстрирани на CES 2024 на щанда на неговия сътрудник в лицето на ASUS.

TeamGroup също прибавя, че предварителните поръчки за дисковете T-Force GE PRO GE PRO PCIe 5.0 SSD в Съединени американски щати и Япония ще започват от 9 февруари. Компанията не оповестява какви разновидности на потенциала на SSD ще се оферират, както и техните цени.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР