Те трябваше да имат дълги, увиснали устни, голям нос и

...
Те трябваше да имат дълги, увиснали устни, голям нос и
Коментари Харесай

"Ботоксът навлезе при животните" - как технологиите спасиха конкурса "Мис Камила"

Те трябваше да имат дълги, увиснали устни, огромен нос и задоволително добре завършена гърбица. Вместо това имаха ботокс и колаген и бяха изключени от съревнование, което притегли вниманието на международните медии.

Критериите са определените от хората за хубост на камилите в състезанието в Саудитска Арабия, привличащ интерес от разнообразни страни - от Персийския залив до Съединените щати, Франция и Русия.

Мащабът на това съревнование без аналог в света допуска всяка сериозна машинация да провокира скандал. Участват 33 хиляди притежатели на камили, които влизат цели 40 дни в яростна конкуренция с доста сериозен залог: награден фонд от 66 млн. $. И всичко това - пред очите на 100 хиляди туристи, които се чака да посетят мястото на състезанието с повърхност 32 кв. км или съвсем колкото Казанлък.

Фестивалът е значим за Саудитска Арабия, тъй като след първото издание през 2015 година той последователно се трансформира в средище на културни, спортни (например надпреварване с камили) и други развлекателни събития, чиято цел е да утвърдят мястото на камилата в саудитската просвета. В страната са 1.5 млн. камили, снабдени с чипове за следене.


© Скрийншот, YouTube

В шестото издание на състезанието " Крал Абул Азиз " (или " Мис Камила " ) задачата на измамниците се оказва освен да завоюват наградата; някои желаят да усилят цената ѝ с машинация и да вземат повече пари, в случай че някой прояви интерес към това да купи животното им на място, арабски медии.

Тайната на сполучливата интервенция

Според е употребена " напреднала " технология.

Първо в специфична зала външният им тип и придвижванията им са оценени от експерти. След това главата, шията и телата им се сканират с рентген и ултразвук. Взимат се даже проби за генетичен разбор.

Експертите откриват ботокс, колаген или силикон (за устните, носовете и челюстите) в 16 случая; в някои от тях с хормони е подтиквано уголемяването на мускулите. В 27 други са засечени средства като ленти, които да лимитират циркулацията на кръвта и по този начин елементи от тялото да наподобяват по-големи. Тези практики не са проблем единствено за честната конкуренция в надпреварата, а и за правата на животните - част от тези интервенции може да са същинско изтезание за камилите.

За съпоставяне през 2018 година да вземем за пример измамите са. И тогава обаче е открито потребление на ботокс съгласно в обществените мрежи.
استبعاد عدد الجمال من " مهرجان الإبل " في السعودية بسبب البوتوكس

- Profile News (@profilenews_us)

Общият брой опити за машинация е невиждан - 147 - само че множеството са счетени за по-дребни и не са приключили с изключване.

Решенията могат да се апелират, а санкциите са съществени съгласно (макар и търпими за човек, кадърен да развъжда камили): 100 хиляди риала (23 хиляди евро) за приложимост на ботокс и сред 30 и 50 хиляди риала за други нарушавания.

В резултат на арабскоезичния уебсайт на " Спутник " се подигравка, на която една камила с ясно изразени интервенции споделя на друга: " Тълпата не има вяра! Но това са естествените ми коси и естествените ми устни! "

Саудитските управляващи акцентират ставащото като триумф да се понижи толерантността към измамите.



Водещите в утринния блок на " Ал Арабия " вкарват тематиката с думите: " Знаем, че разкрасяването владее света на дамите и също на мажете, само че, наподобява, разкрасяването с ботокс е навлязло в света на животните и по-конкретно в света на камилите. "


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР