Те трябва да създадат среда за насърчаване на инвестициитеПравителствата трябва

...
Те трябва да създадат среда за насърчаване на инвестициитеПравителствата трябва
Коментари Харесай

Правителствата да се ангажират с 5G мрежите

Те би трябвало да основат среда за поощряване на вложенията

Правителствата би трябвало да насърчат вложенията в 5G мрежи и услуги, съобщи Росен Желязков (снимка: ITU / Szigmond Laszlo, предоставена от МТИТС)

Изграждането на 5G съгласуваност изисква големи вложения от страна на телекомуникационни оператори, а това може да докара до високи цени на предоставяните услуги, съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на Министерска кръгла маса за ролята на високоскоростните цифрови мрежи в Будапеща в границите на ITU Telecom World 2019. З а да се избегне това, е нужна намесата на държавните управления, счита той.

Министърът предложи страните да се ангажират с създаване на високоскоростни информационни мрежи в отдалечени и едва обитаеми региони, които не съставляват интерес за бизнеса. По този метод операторите ще се насочат единствено към обезпечаване на връзка от главното трасе до домовете и офисите, което би понижило финансовата тежест, сподели Росен Желязков.

Важен детайл на разноските е цената на радиочестотния набор. „ Разбира се, разпределението на честотите и определянето на цените за него е суверенно право на всяка страна, само че имам вяра, че това е област, която би трябвало да бъде прегледана в напъните за поощряване на 5G мрежи и услуги ”, уточни Желязков.
още по тематиката
Министърът бе безапелационен, че бизнесът и жителите би трябвало да бъдат уверени в сигурността на употребяваните услуги и по тази причина държавните управления би трябвало да открият надеждни правила за киберсигурност.

„ Важно направление е усъвършенстването на цифровите умения и образованието. Това е обществен детайл, без директно влияние върху 5G бизнеса. В същото време тази активност е съществена за цифровото общество ”, посочи още Росен Желязков.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР