Те стоят там с месеци, защото след като приключи лечението

...
Те стоят там с месеци, защото след като приключи лечението
Коментари Харесай

Бездомници пълнят болници, няма къде да отидат

Те стоят там с месеци, тъй като откакто завърши лекуването им няма къде да отидат. Повечето са без близки и без дом, демонстрира репортаж на Нова телевизия.

Лекарите от Университетската болница в Бургас имат морални скрупули хората да бъдат изхвърлени на улицата. От средата на декември Клиниката по съдова хирургия се е трансформирала в дом за 62-годишния Димитър.

Преди да влезе в болничното заведение мъжът е живял в дома за възрастни хора в квартал „ Победа”. Озовава се там през ноември предходната година. Опериран е, изписан е, само че раните му се възпаляват и през декември още веднъж се връща. Бивш моряк – в този момент зарязан от всички.

Димитър станал проблем за болничното заведение не поради грижите, които би трябвало да се поставят за него, а поради загубите, които търпи отделението. Друг пациент към този момент една година е в болничното заведение. Началникът на отделението ходил от институция в институция, с цел да урежда издаването на документите му.

Според управлението на болничното заведение причина тези пациенти да стоят месеци, откакто клиничната им пътека е изтекла, е недобрата съгласуваност сред обществените служби. Дори пациент да бъде настанен в дом се оказва, че няма кой да ги закара до такава степен. Неведнъж се случвало лекарите да возят пациентите до обществени домове с персоналните си коли.

„ За предходната година болничното заведение е вложила в такива пациенти 250 000 лв.. С тези пари можехме да купим техника”, разяснява зам.-директорът на здравното заведение доктор Светлозар Георгиев.

От районната дирекция „ Социално подпомагане” обясниха, че през месец ноември два пъти са заплащали диагностиката и лекуването на Димитър. Очаква се той да бъде настанен в Дома за възрастни хора в Горица, в случай че бъде освободено място.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР