Те ще трябва да дават определена сума всяка година за

...
Те ще трябва да дават определена сума всяка година за
Коментари Харесай

Община Русе поставя две условия на наемателите на павилионите на кея

Те ще би трябвало да дават избрана сума всяка година за облагородяване на градската среда

Две условия ще бъдат сложени на бъдещите наематели на павилионите на кея в Русе, излиза наяве от предложение на общинската администрация. Трите обекта от зона „ Крайбрежна “ ще бъдат отдадени чартърен посредством обществен търг с очевидно наддаване за период от 7 години, а спечелилите ще имат финансов ангажимент с изключение на наема да дават избрана сума всяка година на Общината за облагородяване на градската среда, осведоми.

Предложението би трябвало да бъде гласувано от общинските съветници.

Първите два обекта са павилиони за продажба на питиета дружно с прилежаща повърхност за разполагане на маси, столове, чадъри (или тенти). Теренът на всеки един е общо 80 кв.м, с началната тръжна месечна наемна цена е 633 лева без включен Данък добавена стойност. Първият се намира до пресечна точка на бул. „ Фердинанд “ и основна транспортна алея на зона „ Крайбрежна “, а вторият – наоколо до пешеходен надлез към кея (Вития мост).

Спечелилите тръжната процедура ще би трябвало да слагат за своя сметка преместваемите обекти, а настрана ще поемат финансов ангажимент за облагородяване на градска среда към Община Русе в размер на 3500 лева годишно за всяка година от периода на деяние на контракта за наем.

Третият обект е павилион за продажба на фреш и дребни пакетирани произведения под пешеходния надлез към кея, с начална тръжна месечна наемна цена в размер на 95,00 лева без включен Данък добавена стойност. Спечелилият търга също би трябвало да сложи за своя сметка преместваемия обект, а сумата, която ще дава годишно за облагородяване на градската среда към Община Русе ще бъде в размер на 2000 лева

Тези спомагателни парични средства ще бъдат предоставяни в интерес на Община Русе, едностранно от наемателя по банкова сметка на Община Русе, при условия, уговорени в контракта за наем.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР