Те ще трябва да бъдат прехвърлени в други сгради, които

...
Те ще трябва да бъдат прехвърлени в други сгради, които
Коментари Харесай

Огромни Изненади Преди 15 Септември! Много Сериозни Промени В Българските Училища!

Те ще би трябвало да бъдат трансферирани в други здания, които пък нямат задоволителен потенциал. В Русе също има проблем с разпределянето на учениците на Средно учебно заведение " Христо Ботев ", само че и двата случая няма да се отразят на началото на образователната година и тя ще стартира тържествено, стана ясно от думите на Вълчев.

Просветният министър очерта посоката за развиване на образованието.

Според него сега предизвикателство пред просветителната система е подготовката на деца, които ще бъдат на пазара на труда, където огромна част от сегашните специалности няма да съществуват. Вълчев добави, че би трябвало да приготвят повече деца, които освен употребяват цифрови устройство, а и са оператори на по-сложни машини, цифрови основатели. Министърът добави, че доста разчитат на математическите гимназии.

" Най-важният въпрос е ние да имаме учители по математика, по физика, изобщо по естествени науки ", счита той.

Преди новата образователна година министър Вълчев моли родителите да изпращат децата си в градина и на учебно заведение с доверие в учителя.

" Трябва да възпитаме децата си да почитат учителя ", сподели министърът. Той предложи на преподавателите да положат оптимални старания за взаимоотношение с родителите.

По думите му въвеждането на електронни дневници ще помогне да се построи доверие сред родители и учители. Очаква се към 1000 учебни заведения да вкарат електронни дневници, написа нюз.бг.

Училището би трябвало да възпитава и в приемливост, когато учи децата на разпоредбите на придвижване по пътищата, сподели министърът във връзка нарастването на часовете по пътна сигурност от тази година.

Друг акцент в срещата с шефовете на детски градини и учебни заведения бяха новите моменти в организацията на работа, активността на екипите за обсег на децата в просветителната система, прекосяването към едносменен режим и обновяването на материалната база.

Министърът съобщи, представен от " Фокус ", че се диференцира срокът за прекосяване на всички учебни заведения в България в едносменен режим, като най-вече време ще бъде обещано на най-големите общини. За София срокът ще е 10 година, а за Варна - 9 година

" Това включва и дострояване на учебни заведения, и понижаване на приема на възпитаници ", изясни Вълчев.

Двусменният режим на преподаване съществува в над 400 учебни заведения в страната. Приблизително една четвърт от тях са в столицата. Преди година МОН си сложи доста по-амбициозен период за премахването на двете смени - 2021 г.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР