Те ще ще живеят в симулационен обект с площ около

...
Те ще ще живеят в симулационен обект с площ около
Коментари Харесай

НАСА търси доброволци за една година живот като на Марс

Те ще ще живеят в симулационен обект с повърхност към 160 кв. м, основан по модела на мислена изследователска станция на Червената планета
Американската галактическа организация НАСА търси четирима стимулирани претенденти за едногодишна симулация на живот на Марс.

От пролетта на 2025 година доброволците ще прекарат дванадесет месеца в " Марс Дюн Алфа " в Хюстън - симулационен обект с повърхност към 160 кв. м, основан по модела на мислена изследователска станция на Марс, оповестяват ДПА и Българска телеграфна агенция.

Изследователската станция е модулна структура, отпечатана на 3D принтер в галактическия център " Джонсън " в Хюстън.

Програмата ще симулира провокациите на задача на Марс, в това число ограничение на ресурсите, повреди в оборудването, закъснение на връзката и други стресови фактори на околната среда.

Задачите на екипажа ще включват симулирани галактически разходки, роботизирани интервенции, поддръжка на местообитанието, извършения и развъждане на култури за храна.

Това е втората сходна симулация, която е част от програмата на НАСА CHAPEA (Crew Health And Performance Exploration Analog), която има за цел да приготви задачи до Марс.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР