Те се отнасят до отделни лица, които създадоха паралелна система,

...
Те се отнасят до отделни лица, които създадоха паралелна система,
Коментари Харесай

Джеймс О´Брайън: Санкциите „Магнитски” не атакуват никоя партия

Те се отнасят до обособени лица, които сътвориха паралелна система, която отклони доста пари от хората в България и попречва изключително реформирането на българската енергийна система
Санкциите по „ Магнитски ” са самостоятелни и от тях може да страда единствено имиджът на глобените лица, само че не и на българските жители. Това акцентира ръководителят на Комитета по глобите към Държавния департамент Джеймс О´Брайън в изявление за БНР.

„ Санкциите нямат за цел да подкопават или да заобикалят българските институции. Те не нападат никоя политическа партия. Те се отнасят до обособени лица, които сътвориха паралелна система, която отклони доста пари от хората в България и попречва изключително реформирането на българската енергийна система. И в този момент е време да се продължи по по-добър метод. Смятаме, че правосъдната промяна е най-важната нова стъпка в антикорупционната промяна, която описах ”, разясни ръководителят.  

Той акцентира, че глобите имат за цел да подсилят избора на България, който задълбочава нейната интеграция в Европа.

„ И нейното съдействие със международните компании и при диверсификацията на енергийните източници. Важно е някои остарели практики да бъдат разпознати и прекъснати. Тези наказания следват доказателствата, с които разполагаме, и откриват, десетки милиони евро, които са били взети от българския народ и дадени в някои случаи на длъжностни лица, в някои случаи на задгранични компании. Целта на тези наказания е да се види, че България ще бъде в положение да проверява и да стопира сходно държание, тъй като това е от решаващо значение, с цел да бъде пълновръстен участник в международната стопанска система отсега нататък ”, изясни Джеймс О´Брайън.

„ С нашите наказания ние споделяме, че тези лица, а и някои хора, свързани с тях, нямат право да употребяват нашата финансова система, т.е. финансова система или банка, основана на долари, и не могат да влизат на територията на Съединени американски щати. Санкциите са защитни за нас. Те се отнасят за това на кого е разрешено да пристигна и да играе по нашите правила. И ние считаме, че лица, които са взели участие в корупционно държание, не би трябвало да вземат участие в нашата система и или да посещават страната ни. Същото важи и за Обединеното кралство. Ако обещано лице счита, че сме сбъркали, то би трябвало да пристигна и да оспори решението ни в нашите съдилища. И това се случва непрекъснато. А ние имаме доста положителни резултати. Така че въпросът е дали има задоволително доказателства и дали те са известни на всички, които би трябвало да ги знаят? В прочут смисъл глобите са за отбрана на нашето общество и институциите, които би трябвало да знаят детайлности, ще ги знаят. ”

Ръководителят на Комитета по глобите към Държавния департамент беше безапелационен, че разпоредбите са за всички, без значение от кое място сте

„ Знаете, че България е член на Европейски Съюз и съдружник в НАТО. И по тази причина, ние стигаме до тези решения за наказания с огромна принуда. И знаете ли, лишава няколко години, с цел да се съберат доказателствата. Това е друга обстановка от протичащото се с Русия, която е нахлула в суверенна страна и интензивно прави всеобщи нарушавания на интернационалното право всеки ден. Така че, глобите там се движат с доста по-бързи темпове ”.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР